Корисні поради
на всі випадки життя
» » Чи потрібно розморожувати м'ясо перед варінням?

Чи потрібно розморожувати м'ясо перед варінням?

Додано: 09.09.14
Рубрика: Дім і затишок
Чи потрібно розморожувати м'ясо перед варінням?
Багато господинь заморожують м'ясо домашньої морозилці. Але потім, коли справа доходить до приготування страви, починають сумніватися, а чи потрібно витрачати багато часу на його разморозку? Особливо, якщо збираються готувати бульйон - адже і так звариться. Чи потрібно розморожувати м'ясо перед варінням? Відповідь на це запитання однозначна. Робити це необхідно, інакше продукт втратить свої смакові якості. Але при цьому треба строго слідувати правилам.



[b] Алгоритм правильної розморожування [/b]

У більшості випадків м'ясо, заморожене в домашніх умовах, промерзає нерівномірно - по краях більше, а в середині менше. Якщо при цьому ще й практикувати швидку разморозку, буде порушена клітинна структура продукту. Тому поспішати не варто, якщо, звичайно, ви не хочете замість якісного м'яса отримати білкову масу з сумнівними смаковими якостями.

[b] Діяти потрібно так. [/b] Спочатку перекласти м'ясо з морозилки в звичайну холодильну камеру, бажано з нульовою температурою. І там його треба тримати протягом доби. За цей час м'ясо повинно стати м'яким і пластичним по всій товщині. Після цього продукт можна покласти у воду кімнатної температури і залишити його там до тих пір, поки температура м'яса не буде аналогічною. На це піде всього 10-15 хвилин.

Чому необхідно тримати саме під водою? Як вже говорилося, при домашній заморожуванню температура виходить нерівномірною. В повітрі теплообмін низький, і рівномірного розморожування не вийде. А ось вода справляється з цим завданням набагато краще.

[b] Деякі нюанси [/b]

Розморожуючи м'ясо в холодильній камері, не варто тримати його в поліетиленовому пакеті. Краще покласти в закриту ємність, можна в звичайну каструлю. Коли м'ясо відтає, воно виділяє сік. Але на холоді і при закритій кришці цей сік буде знову вбиратися. А адже саме від нього багато в чому залежить смак.

Але що зробити, щоб продукт відтаював швидше? Потрібно дістати його з морозилки, покласти в поліетиленовий пакет під струмінь холодної води і потримати так деякий час. Розморожувати м'ясо безпосередньо у воді не варто, інакше в ній розчиниться сік. Навіть якщо вам це необхідно для приготування супу або печені. Якщо ви збираєтеся варити бульйон, то і після розморожування не варто класти шматок в гарячу воду, інакше верхній білок легко може згорнутися.