Як приготувати аджику з помідорів в домашніх умовах?

Що може бути краще, ніж в розпал зими відкрити баночку з соліннями?! Відразу згадує літо, вітаміни, велика кількість овочів і фруктів. Але крім солінь дуже смачною є приправа - всім відома аджика. Цю приправу люблять дуже багато за її пікантний смак і поєднання практично з будь-яким блюдом. Магазинна аджика відрізняється від домашньої. Та й навіщо витрачати гроші, коли можна зробити таку приправу самостійно і набагато смачніше.
Процес приготування займе якийсь час, але результат буде приємно додавати смак ваших улюблених страв. Як приготувати аджику з помідор - розглянемо детальніше.
[b] Для її приготування нам знадобиться: [/b]
- 25 кг стиглих червоних томатів
- 500 г солодкого червоного солодкого болгарського перцю
- 500 г моркви
- 300 г цибулі
- 200 г часнику
- 3 шт. червоного пекучого перцю (для любителів гостренького береться більша кількість)
- 150 мл рослинного масла
- 2 ст.л. оцту 9%
- сіль
- чорний перець
Оскільки всі овочі будуть пропускатися через м'ясорубку, то дрібно різати їх не потрібно - щоб пройшли через інструмент. Помідори бажано очистити від шкірки і порізати на дольки. Чистимо моркву, цибулю і перець. Режим на частини. Очищаємо від лушпиння часник. Коли всі овочі підготовлені, дістаємо м'ясорубку. Пропускаємо через неї все почищені і порізані овочі. Якщо ви хочете, щоб аджика вийшла більш гострою, збільште кількість пекучого перцю.
Отриману масу переливаємо в казанок або емальований посуд і ставимо на повільний вогонь. Додаємо рослинне масло, оцет і сіль з перцем за смаком. Варимо всі інгредієнти 2 години, періодично помішуючи.
До завершення приготування стерилізуємо банки. Є дуже простий і швидкий спосіб - в мікрохвильовій печі. Для цього ставимо в мікрохвильовку на 3 хвилини по 2-3 банки, в кожну наливають по 1 см води. В процесі вода починає закипати і банку стерилізується паром. Кришки стерилізуємо у звичайній киплячій воді протягом 15 хвилин.
Отриману овочеву суміш росливаємо по банках і закручуємо кришками. От і все. Ми приготували домашню аджику. Вийде дуже смачно - навіть не сумнівайтеся. Залишається дати їй якийсь час настоятися.
[b] Приємного апетиту! [/b]
Читайте також

Спорт і їжа
Аджика в мультиварці. Аджика в мультиварці на зиму

Спорт і їжа
Як швидко і смачно приготувати баклажани (сині)

Спорт і їжа
Консервований солодкий перець, рецепти

Спорт і їжа
Як приготувати смачну домашню аджику?

Спорт і їжа
Консервування огірків з лимонною кислотою: докладні рецепти приготування

Спорт і їжа
Консервування помідорів: класичних, зелених сортів, черрі. Рецепти консерву ...

Спорт і їжа
Консервування кукурудзи в домашніх умовах, докладні рецепти консервування

Дім і затишок
Рецепт лечо з болгарського перцю в домашніх умовах