Корисні поради
на всі випадки життя
» » Пісочне тісто для печива. Рецепт пісочного тіста для печива

Пісочне тісто для печива. Рецепт пісочного тіста для печива

Додано: 10.09.14
Рубрика: Спорт і їжа
Пісочне тісто для печива. Рецепт пісочного тіста для печива


Домашнє печиво служить прикрасою кожного столу. Його люблять усі. Але пам'ятайте, що воно висококалорійне, жирне і в ньому міститься багато цукру і яєць.


[b] Рецепти пісочного тіста для печива [/b]

Інгредієнти: 250г маргарину (можна взяти вершкове масло), 1 склянку цукру, 2 склянки борошна, 1 куряче яйце, сода на краєчку ножа і щіпка солі.


Гарненько розітріть масло разом з цукром до однорідної маси, вбийте яйце і розтирайте з цукром. Потім додайте соду, погасивши її краплею лимонного соку (його можна замінити на яблучний оцет). Для поліпшення смакових якостей можна додати ванілін, шматочки лимона, корицю. У готову масу додати борошно і замісити тісто.


Якщо дріжджове тісто потрібно довго м'яти, це тут робити не можна, тому що воно може втратити пластичність. З такого резиноподібного тіста вироби вийдуть твердими і не апетитними.


Якщо ви зробили все правильно, то пісочне тісто для печива вийде ніжна і легка. Воно відмінно приймає будь-яку форму. З нього добре ліпляться всілякі фігурки.


Присипте стіл борошном, покладіть тісто у формі прямокутника і рівномірно розкочуйте його від середини до країв. Для печива товщина тіста має бути не більше 4-6мм, для тістечок - 8-10мм. Існують різні формочки для печива або металеві виїмки.


[b] Випікання [/b]

Пісочні вироби випікаються в духовці з температурою 180-200 градусів Цельсія протягом 20-25 хвилин. Час залежить від товщини тесту. Перед випічкою печиво можна посипати зверху маком, горіхами або корицею.


[b] Пісочне печиво «Рулетики». [/b] Таке печиво може бути як світлу, так і темну (якщо додати 2-3 ложок какао). Розкачайте 2 прямокутника однакових розмірів, змастіть їх яйцем і покладіть їх один на одного. Потім загорніть і покладіть на годину в холодильник.


Розріжте їх тонким ножем на шматочки, перекладіть їх на лист і помістіть випікати їх у духовку.


[b] Рецепти глазурі для пісочного печива [/b]

Глазурі роблять з цукрової пудри, додаючи яєчний білок. Щоб отримати кольорову глазур, застосовуйте какао, сироп і прянощі. Глазур повинна вийти в міру густий і текучої. Регулювати це можна, додаючи цукрову пудру або рідина. Щоб випічка, покрита глазур'ю, не стала матовою, перед глазуруванням покрийте поверхню тонким шаром фруктової начинки.


[b] Шоколадна глазур. [/b] Змішайте 150 г цукру, 3 ст. ложки води (вода повинна бути гарячою), 2 ст. ложки какао і стільки ж вершкового масла (розтопленого).


Ретельно перемішайте порошок какао з цукром, щоб не з'явилися грудочки, додайте гарячої води, розтоплене масло і змішайте до однорідної консистенції.


[b] Ягідна глазур. [/b] Змішайте 200 г цукру, 4 ложки ягідного соку і 2 ст. ложки води (вода обов'язково повинна бути гарячою).


Просійте через сито цукрову пудру, додайте ягідний сік і гарячу воду. Розітріть все до однорідної маси.


[b] Біла глазур. [/b] Змішайте 1 яєчний білок і половину склянки цукрової пудри або цукру.

Вилийте В ємність яєчний білок збийте його, додаючи просіяне цукрову пудру. В глазур додайте пару крапель соку лимона.


[b] Корисні рекомендації [/b]

- Ви можете самі вирішити масло застосувати - вершкове, вершково-рослинне, спред або маргарин. Краще поекспериментуйте і спробуйте всі види.


- Питання про додавання соди - спірне. Хтось її не додає, хтось-навпаки. Соду потрібно додавати в розтерті цукор з яйцями і маслом перед додаванням борошна.


Тісто замішувати краще руками, інтенсивними і різкими рухами. Головне не перестаратися - воно повинно вийти м'яким і пластичним. Приготування пісочного тіста, як правило, не перевищує 10 хвилин.