Чудові оладки на кефірі
Пишні оладки - це домашнє, дуже апетитне і ароматні ласощі. В дитинстві нам їх готувала бабуся вранці на сніданок, подаючи з сиром або ягодами. Така страва стане улюбленим десертом для дітей і стане в нагоді на всі випадки життя!
Багато хто з недовірою ставляться до способу приготування на кефірі. Однак саме за допомогою даного інгредієнта виходить домогтися найбільшої пишноти, порівнянної з дріжджовим тістом. Головне - дотримувати правильні пропорції і слідувати всім рекомендаціям, наданим у рецепті. Тісто має бути не дуже густим, але й не рідким - порівнянним з нежирної сметаною.
Оладки на кефірі дуже корисні, смачні і, до того ж, легко готуються. Тісто піднімається прямо в процесі смаження на сковороді, вам не доведеться спеціально його наполягати. Достатньо лише розігріти сковороду і пропекти оладки з двох сторін.
Рецепт оладок на кефірі
Напевно, у кожної господині є безліч способів приготування різних млинців і оладок. Немає сумнівів - рецепт, який ми вам пропонуємо, стане одним з найулюбленіших! Спробуйте - і ви не пошкодуєте!
Необхідні інгредієнти:
пшеничне борошно - 200 г
яйця - 2 шт
кефір - 350 мл
сода - 1/2 ч. л.
цукор - 1 ст. л.
сіль - 1/2 ч. л.
рослинне масло - 3 ст. л.
Спосіб приготування:
Два або три рази просійте борошно через сито. Таким чином, борошно насититься киснем, а це додасть пишноти нашим оладок.
Збийте яйця, сіль і цукор в чистій, сухій ємності. Можна використовувати віночок або міксер.
Підігрійте кефір, але не доводьте до кипіння. Вилийте в збиті яйця. Змішайте суміш до утворення пінки.
Висипте борошно в тісто, але не всю відразу, а невеликими порціями і поступово. В процесі помішуйте суміш, щоб не з'являлися грудочки. В даному випадку дуже добре підійде віночок.
Потім додайте в тісто соду (гасити не потрібно) і ретельно все змішати.
Розігрійте сковороду з олією. Масла потрібно налити не надто багато, але й не мало.
Приступаємо до основного процесу - випікання. Виставте середній вогонь на плиті. Столовою ложкою набирайте тісто і акуратно виливайте на сковороду. Смажте до рум'яного кольору з обох сторін. Будьте обережні, не передержите оладки на сковороді, так як вони підсмажуються швидко (30-45 секунд).
За бажанням можна кожен оладок присипати цукром. Також дуже смачно змащувати їх маслом.
Відмінно подавати зі сметаною, згущеним молоком, варенням, всілякими джемами або медом. Фантазуйте і вибирайте те, що вам більше подобається.
Головний нюанс в приготуванні - це сода наприкінці замішування тіста. Це багато в чому визначає пишність майбутніх виробів. Гасити її не потрібно, так як кислоти кефіру для цього цілком достатньо.
Поради
Ось кілька рекомендацій, які стануть корисними для будь-якого кулінара:
в тісто на оладки можна додати натерте яблуко, дрібні шматочки ягід або родзинок. Це зробить смак ще більш цікавим, а дітям вже точно сподобається;
щоб тісто було ароматним, всипте в нього трохи ванілі або ванільного цукру;
якщо хочете урізноманітнити страву, то можна зробити партію оладок шоколадними: досить додати в тісто ложку какао;
смачні оладки на кефірі краще всього готувати на борошні вищого сорту;
якщо ви не любите солодке, то з рецепту можна прибрати цукор. Прісні оладки теж виходять дуже смачними і ніжними.
Їжте на здоров'я!
Читайте також

Спорт і їжа
Панкейкі на кефірі: рецепти з фото і відео. Як приготувати панкейкі на кефі ...

Спорт і їжа
Сирника, самі смачні рецепти з фото. Приготування сирників, покрокова інстр ...

Спорт і їжа
Заварні млинці на кефірі, рецепт з фото.

Спорт і їжа
Як зробити оладки на кефірі?

Спорт і їжа
Ліниве хачапурі (сирні оладки)

Спорт і їжа
Смачний сніданок для всієї родини

Спорт і їжа
Як приготувати оладки? Рецепт приготування оладок

Дім і затишок
Печінкові оладки - рецепт