Які десерти можна приготувати з ароматного гарбуза?
На жаль, такий корисний і смачний продукт, як гарбуз, багато господині дуже рідко використовують у своєму раціоні, і дуже даремно! Страви з неї найчастіше виходять дуже незвичайними, ароматними і, що важливо, неймовірно корисними.
А ви знали, що в гарбузі, як ні в одному іншому овоче, міститься рекордна кількість вітамінів А і Е, які, до речі, дуже важливі для жіночої молодості та краси. Приготувати з гарбуза можна не лише банальну кашу або суп-пюре, існує безліч інших, дуже цікавих і нескладних рецептів, більшість з яких – десерти.
До речі, використовувати такий продукт в десертах – дуже розумна ідея, адже сама по собі гарбуз – справжній дієтичний продукт. Тільки подумайте: на 100 г її солодкою ароматною м'якоті припадає лише 28 калорій! Та це ж справжнє джерело смакоти для тих, хто стежить за своєю фігурою, а також приділяє належну увагу саме здоровому харчуванню. Які десерти можна приготувати з гарбуза?
Так їх воістину безліч! Її додають в солодку випічку – булочки, пиріжки, пироги, рулети, а також використовують як начинку для таких популярних десертів, як тірамісу, чізкейк, суфле та інші. Смачним і ароматним виходить варення з гарбуза, вона вдало поєднується з чорносливом і курагою, яблуками та ягодами, особливо, журавлиною, малиною і обліпихою.
Такий популярний і улюблений багатьма чізкейк можна зробити набагато корисніше, додати в нього нові і незвичні нотки. І, звичайно, ідеально для цих цілей підходить гарбуз! Які інгредієнти нам знадобляться?
гарбузове пюре – 400 г;
печиво – 250 г;
сметана – 200 г;
згущене молоко – 7 ст. ложок;
фундук смажений – 50-60 г;
вершкове масло – 70 г;
цукор, шоколад, кориця і мускатний горіх.
В одній ємності подрібнюємо печиво і горіхи в дрібну крихту, туди ж додаємо вершкове масло (заздалегідь розм'якшене), щіпку солі і 50 г цукру. Всі перетираємо до тих пір, поки не вийде крихта середнього розміру. Викладаємо крихту в спеціальну скляну форму, рівняємо, щоб вийшло підстава для десерту товщиною близько 7 мм, а потім прибираємо в холодильник.
В окремому посуді збиваємо сметану до хорошої пишноти. Додаємо в неї згущене молоко, не перестаючи при цьому збивати. Відокремлюємо половину маси і змішуємо її з підготовленим заздалегідь гарбузовим пюре (просто розімніть виделкою запечену гарбуз), додайте в неї трохи кориці і мускатного горіха.
Тепер гарбузову масу викладаємо на основу з печива, зверху розкладаємо залишився крем зі сметани. Потім прибираємо майже готовий чізкейк на 2 години в холодильник, зверху присипаємо шоколадною крихтою і, по закінченню часу, подаємо до столу.
Відмінне блюдо для тих, хто дуже хоче побалувати себе чимось смачненьким і солоденьким, і, при цьому, уникнути зайвих калорій. Що нам знадобиться? Найголовніше – це гарбуз і яблука, а також інші інгредієнти за бажанням для смачного довершення десерту – це фініки, родзинки, волоські горіхи, мед і вершкове масло. У цьому рецепті немає строгих пропорцій, кожен може підібрати саме ті кількості продуктів, які припадуть йому за смаком і бажанням.
Що для цього потрібно зробити? Займемося королевою страви: очищаємо солодкий овоч від шкірки і насіння, у вас повинна залишитися чистий м'якоть. Нарізаємо її кубиками середнього розміру, а потім викладаємо їх на сковороду, заздалегідь розігріту з вершковим маслом.
Обсмажуємо шматочки буквально п'ять хвилин, періодично помішуючи. Яблука також очищаємо від нутрощів і шкірки, нарізаємо кубиками невеликого розміру і відправляємо до гарбузі, зверху за смаком присипаємо цукром, після чого доводимо страву до готовності (гарбуз має стати зовсім м'якою). Тепер викладаємо готовий десерт по креманкам, чергуючи гарячу суміш з сухофруктами і горіхами. Для подачі десерт потрібно полити медом за смаком.
Мабуть, найпростіше приготувати ароматний і дуже корисний десерт саме в мультиварці: весь процес не зажадає від вас багато сил і часу, а результат виправдовує всі очікування. Що нам знадобиться?
гарбуз – 500 г;
мед – 2 ст. ложки;
кориця – 10 г;
вершкове масло – 50 г;
сіль, трохи зелені.
Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо великими кубиками, зелень нарізаємо дрібно. У чашу мультиварки викладаємо вершкове масло, кубики гарбуза, додаємо корицю, мед і трохи солі. Виставляємо режим «Гасіння» і час приготування – 30 хвилин. В самому кінці не забуваємо присипати десерт зеленню.
Для приготування нам знадобиться:
невелика гарбуз – 1 шт.;
курага і чорнослив – 200 г кожного;
родзинки – 05 склянки;
цукрова пудра.
Гарбуз потрібно розрізати на дві частини, видалити кісточки і серцевину, а потім нарізати великими шматочками (як скибки кавуна). У кожній часточці робимо поздовжній розріз (не сильно глибокий). В гарячій воді хвилин на 10 запарюємо сухофрукти, після чого обсушуємо – в друшляку і на паперовій серветці. Підготовлені часточки начиняємо в розрізи сухофруктами, а потім випікаємо в духовці до готовності при температурі 180°.
А ви знали, що в гарбузі, як ні в одному іншому овоче, міститься рекордна кількість вітамінів А і Е, які, до речі, дуже важливі для жіночої молодості та краси. Приготувати з гарбуза можна не лише банальну кашу або суп-пюре, існує безліч інших, дуже цікавих і нескладних рецептів, більшість з яких – десерти.
До речі, використовувати такий продукт в десертах – дуже розумна ідея, адже сама по собі гарбуз – справжній дієтичний продукт. Тільки подумайте: на 100 г її солодкою ароматною м'якоті припадає лише 28 калорій! Та це ж справжнє джерело смакоти для тих, хто стежить за своєю фігурою, а також приділяє належну увагу саме здоровому харчуванню. Які десерти можна приготувати з гарбуза?
Так їх воістину безліч! Її додають в солодку випічку – булочки, пиріжки, пироги, рулети, а також використовують як начинку для таких популярних десертів, як тірамісу, чізкейк, суфле та інші. Смачним і ароматним виходить варення з гарбуза, вона вдало поєднується з чорносливом і курагою, яблуками та ягодами, особливо, журавлиною, малиною і обліпихою.
Рецепт чізкейку з гарбузом
Такий популярний і улюблений багатьма чізкейк можна зробити набагато корисніше, додати в нього нові і незвичні нотки. І, звичайно, ідеально для цих цілей підходить гарбуз! Які інгредієнти нам знадобляться?
В одній ємності подрібнюємо печиво і горіхи в дрібну крихту, туди ж додаємо вершкове масло (заздалегідь розм'якшене), щіпку солі і 50 г цукру. Всі перетираємо до тих пір, поки не вийде крихта середнього розміру. Викладаємо крихту в спеціальну скляну форму, рівняємо, щоб вийшло підстава для десерту товщиною близько 7 мм, а потім прибираємо в холодильник.
В окремому посуді збиваємо сметану до хорошої пишноти. Додаємо в неї згущене молоко, не перестаючи при цьому збивати. Відокремлюємо половину маси і змішуємо її з підготовленим заздалегідь гарбузовим пюре (просто розімніть виделкою запечену гарбуз), додайте в неї трохи кориці і мускатного горіха.
Тепер гарбузову масу викладаємо на основу з печива, зверху розкладаємо залишився крем зі сметани. Потім прибираємо майже готовий чізкейк на 2 години в холодильник, зверху присипаємо шоколадною крихтою і, по закінченню часу, подаємо до столу.
Рецепт солодкого салату з гарбуза і яблук
Відмінне блюдо для тих, хто дуже хоче побалувати себе чимось смачненьким і солоденьким, і, при цьому, уникнути зайвих калорій. Що нам знадобиться? Найголовніше – це гарбуз і яблука, а також інші інгредієнти за бажанням для смачного довершення десерту – це фініки, родзинки, волоські горіхи, мед і вершкове масло. У цьому рецепті немає строгих пропорцій, кожен може підібрати саме ті кількості продуктів, які припадуть йому за смаком і бажанням.
Що для цього потрібно зробити? Займемося королевою страви: очищаємо солодкий овоч від шкірки і насіння, у вас повинна залишитися чистий м'якоть. Нарізаємо її кубиками середнього розміру, а потім викладаємо їх на сковороду, заздалегідь розігріту з вершковим маслом.
Обсмажуємо шматочки буквально п'ять хвилин, періодично помішуючи. Яблука також очищаємо від нутрощів і шкірки, нарізаємо кубиками невеликого розміру і відправляємо до гарбузі, зверху за смаком присипаємо цукром, після чого доводимо страву до готовності (гарбуз має стати зовсім м'якою). Тепер викладаємо готовий десерт по креманкам, чергуючи гарячу суміш з сухофруктами і горіхами. Для подачі десерт потрібно полити медом за смаком.
Десерт із гарбуза в мультиварці
Мабуть, найпростіше приготувати ароматний і дуже корисний десерт саме в мультиварці: весь процес не зажадає від вас багато сил і часу, а результат виправдовує всі очікування. Що нам знадобиться?
Гарбуз очищаємо від шкірки і нарізаємо великими кубиками, зелень нарізаємо дрібно. У чашу мультиварки викладаємо вершкове масло, кубики гарбуза, додаємо корицю, мед і трохи солі. Виставляємо режим «Гасіння» і час приготування – 30 хвилин. В самому кінці не забуваємо присипати десерт зеленню.
Рецепт гарбуза в духовці з сухофруктами
Для приготування нам знадобиться:
Гарбуз потрібно розрізати на дві частини, видалити кісточки і серцевину, а потім нарізати великими шматочками (як скибки кавуна). У кожній часточці робимо поздовжній розріз (не сильно глибокий). В гарячій воді хвилин на 10 запарюємо сухофрукти, після чого обсушуємо – в друшляку і на паперовій серветці. Підготовлені часточки начиняємо в розрізи сухофруктами, а потім випікаємо в духовці до готовності при температурі 180°.
Читайте також

Спорт і їжа
Скільки варити гарбуз для пюре?

Спорт і їжа
Що можна зробити з гарбуза? Прості і смачні страви

Спорт і їжа
Як смачно приготувати фарширований гарбуз?

Спорт і їжа
Як приготувати смачні кекси з гарбузом?

Спорт і їжа
Запіканка з гарбуза та моркви з сиром: смачний і корисний десерт

Сад і город
Сорти солодкого гарбуза

Спорт і їжа
Просто казкові гарбузові ласощі

Дім і затишок
Як приготувати гарбуз в мікрохвильовці?