Корисні поради
на всі випадки життя
» » Як приготувати смачний торт Естерхазі?

Як приготувати смачний торт Естерхазі?

Додано: 19.01.16
Рубрика: Спорт і їжа
Якщо ви належите до категорії людей, які без солодкого просто не можуть жити, то за своє життя точно встигли перепробувати масу різноманітних десертів. А чи чули ви що-небудь про торті Естерхазі? Якщо ні, то неодмінно дізнайтеся про нього все і спробуйте приготувати його вдома, це набагато простіше, ніж може здатися на перший погляд!

Що це таке?


Естерхазі – це шоколадно-мигдальний торт, який особливо популярний у таких країнах як Німеччина, Угорщина та Австрія. А настільки складну назву він отримав завдяки угорському дипломату Впала Антала Естерхазі, який був міністром закордонних справ Угорщини в період революції, що тривала з 1848 по 1849 рік.
Як приготувати смачний торт Естерхазі?

Торт складається з п'яти коржів, які печуться з збитою білкової маси й невеликої кількості мигдалю, вершкового масла і муки. А вони з'єднуються вершковим кремом, особливу вишуканість якому надає коньяк. Зверху цей кондитерський шедевр покривається білою цукровою глазур'ю, а на її поверхні зазвичай створюється властивий цього десерту сітчастий малюнок. У підсумку виходить дуже смачно і красиво.

Як готувати?


Як приготувати смачний торт Естерхазі?

Як приготувати торт Естерхазі? Пропонуємо два варіанти: один для досвідчених господинь, а інший для початківців кулінарів.

Варіант перший


Для приготування потрібно:
Для коржів:

  • 12 яєчних білків;

  • стакан цукру;

  • п'ять-сім столових ложок борошна;

  • 200 грамів фундука;

  • столова ложка ванільного цукру (або два пакетики ваніліну);

  • маленька щіпка солі.


  • Для крему:

  • 12 жовтків;

  • три склянки молока;

  • 100 грамів цукру;

  • 200 грамів вершкового масла;

  • дві столові ложки коньяку або темного рому;

  • три столові ложки борошна;

  • столова ложка ванільного цукру;

  • 170 грамів фундука.


  • Для глазурі:

  • 250 грамів цукрової пудри;

  • вода;

  • столова ложка лимонного соку;

  • столова ложка вершкового масла.


  • Для складання коржів:

  • 50 грамів темного шоколаду;

  • дві столові ложки абрикосового джему;

  • 50 грамів мигдалю;

  • одна чайна ложка вершкового масла.


  • Приготування:

  • Почати варто з коржів. Білки відокремте від жовтків і збийте їх з цукром, щоб вийшла досить міцна піна. Горіхи підсушіть в духовці, очистіть і подрібніть за допомогою блендера або кавомолки. Далі швидкість міксера зменшіть продовжуйте збивати білкову масу, поступово додайте борошно і подрібнений мигдаль. Далі обережно і повільно додайте сіль і ванільний цукор або ванілін. Розділіть масу на п'ять частин і випікайте в духовці при 180 градусах до появи рум'яного відтінку. Якщо хочете заощадити час, можна відразу приготувати весь обсяг, а потім розділити його на п'ять коржів, але цей процес кропіткий.

  • Тепер потрібно приготувати вершково-горіховий крем. Для цього на середньому вогні розігрійте молоко з цукром, постійно його помішуючи ложкою. Далі збийте жовтки з борошном, ванільним цукром, звичайним цукром, а також ромом. Далі тонкою цівкою вливайте гаряче молоко, продовжуючи процес збивання. Збивайте крем до тих пір, поки він не стане густим. Охолодіть його і додайте розм'якшене вершкове масло, збивши всі блендером. Горіхи обсмажте або підсушіть в духовці, подрібніть і теж введіть в крем, ще раз збивши всі разом. Приберіть миску в холодильник і відразу зніміть із загальної кількості три столових ложки, щоб потім обмазати торт з боків.

  • Тепер можна приступити до складання. Покладіть перший корж і добре промажте його кремом. Зверху акуратно покладіть другий корж, також промажте його кремом. Останній корж промажте джемом, але його попередньо змішайте з двома столовими ложками води і доведіть до кипіння. Отриманою масою намажте корж. Торт поставте у морозильну камеру холодильника буквально на 10 хвилин.

  • Поки торт остуджується, можна приготувати глазур. Цукрову пудру змішати з лимонним соком і добре розм'якшеним вершковим маслом. Далі поступово додавайте гарячу воду. Її кількість буде залежати від бажаної густоти глазурі, але робити її дуже густий не варто, в такому випадку з нею буде дуже складно працювати. А надмірно рідка може розтікатися і не застигнути.

  • По верхньому коржу розподіліть глазур. Бока обмажте залишилися кремом. Далі на водяній бані розтопіть шоколад, додайте вершкове масло і перемістіть складу в кондитерський мішок. Тепер зробіть картатий візерунок. Надішліть торт в холодильник на пару годин, щоб він застиг.

  • Смачний торт «Естерхазі» готовий!


  • Варіант другий


    Як приготувати смачний торт Естерхазі?

    Такий торт приготувати в домашніх умовах набагато простіше. Вам знадобиться:
    Для коржів:

  • 5 білків;

  • 1 склянку мигдалевих горіхів;

  • 3/4 склянки цукру;

  • три столові ложки борошна.


  • Для крему:

  • 1 жовток;

  • 90 грамів цукру;

  • половина склянки молока;

  • 1 їдальня ложка борошна;

  • 1 їдальня ложка крохмалю;

  • пакетик ваніліну.



  • 150 г вершкового масла;

  • 150 г вареного згущеного молока.


  • Для глазурі:

  • 50 грамів темного шоколаду.


  • Як готувати?

  • Горішки просушіть в духовці або швидко обсмажте на сковороді без масла, очистіть їх, остудіть, а потім подрібніть, але не занадто сильно, щоб смак відчувався.

  • Готуйте коржі. Білки збийте до піни, акуратно введіть цукор, а потім борошно і горіхову крихту.

  • Розділіть тісто на п'ять частин, випеките коржі в духовці.

  • Зробіть заварний крем. Для цього жовток збийте зі столовою ложкою цукру, додайте крохмаль і борошно. Залишився цукор розчиніть в молоці, закип'ятіть його. Збиваючи жовток, тонкою цівкою влийте молоко. Продовжуйте збивання, щоб крем став густим. Далі введіть вершкове масло і варене згущене молоко, ще раз все добре збийте.

  • Коржі промажте кремом, зверху його теж потрібно обмазати.

  • Шоколад розтопіть і намалюйте їм лінії від центру на торті, потім зубочисткою з'єднайте їх.


  • Приємного апетиту!