Як приготувати соковиті тефтелі з рисом в духовці?
Тефтелі ситні, смачні та універсальні, вони можуть замінити основне гаряче блюдо, і гарнір. І приготувати апетитні тюфтельки ви можете в духовці.
Випікання в духовці – відмінний спосіб термічної обробки. Він не тільки простий, але ще і здоровий. Простим його можна вважати тому, що в процесі приготування нічого не потрібно перевертати, адже рівномірний прогрів, так що нижні частини не підгорять, якщо ви будете використовувати правильну посуд. А здоровим випікання вважається з тієї причини, що додається мінімальна кількість масла, і в ньому не утворюються шкідливі канцерогени. І ще один приємний бонус – зниження калорійності, пов'язане з зменшенням кількості олії.
Як приготувати тефтелі в духовці? Нижче запропоновано кілька цікавих варіантів.
Зробіть смачні і соковиті тефтелі з рисом і капустою. Для цього вам знадобиться:
400 грамів м'ясного фаршу;
100 грамів рису;
300 грамів білокачанної капусти;
1 цибулина;
1 морквина;
500 мілілітрів вершків;
2 столових ложки томатної пасти;
100 грамів твердого сиру;
1 яйце;
дві столові ложки борошна;
трохи масла;
сіль і приправи на ваш смак.
Опис процесу приготування:
Рис відваріть до напівготовності (він повинен залишитися трохи жорстким).
Капусту порізати на середні шматочки. Морква вимийте і натріть на тертці. Цибулю почистіть і поріжте. Капусту з цибулею подрібніть за допомогою м'ясорубки або блендера.
Змішайте всі подрібнені овочі з фаршем, додати яйце, зварений рис, приправи і сіль, все ретельно перемішайте.
Приготуйте заливку. Вершки підігрійте і розчиніть в них томатну пасту, додайте сіль.
Деко або форму для випікання змастіть маслом, викладіть в неї тефтелі, попередньо вмочивши в кожну борошно з усіх боків. Влийте вершково-томатну заливку.
Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку на тридцять-сорок хвилин.
Апетитними вийдуть тефтелі з сиром і з підливою. Список необхідних інгредієнтів:
200 грамів яловичини;
300 грамів свинини;
п'ять столових ложок вівсяних пластівців;
1 цибулина;
три зубчики часнику;
150 г будь-якого твердого сиру;
1 яйце;
зелень петрушки і кропу;
перець і сіль за смаком.
Для приготування підливи:
одна цибулина;
одна морквина;
один болгарський перець;
одне яблуко;
половина склянки води;
3 столові ложки сметани;
три столових ложки томатної пасти;
три столові ложки оливкової олії;
мелений чорний перець і сіль за смаком.
Покрокова інструкція.
Спочатку потрібно приготувати фарш. Для цього очистіть часник і цибулю і разом з ними пропустіть через м'ясорубку яловичину і свинину (м'ясо потрібно попередньо вимити). Якщо ви не домоглися однорідності, то подрібніть всі повторно.
Сир натріть на тертці, зелень дрібно порубаєте.
Додайте у фарш тертий сир, яйце, вівсяні пластівці, рубану зелень, перець і сіль. Все ретельно перемішайте і відправте в холодильник.
Тепер займіться підливою. Цибулю почистіть і наріжте (наприклад, тонкими півкільцями або дрібними кубиками), моркву добре вимийте і натріть на тертці. Яблуко потрібно очистити від серцевини і шкірки і натерти на дрібній тертці.
У сковорідці або сотейнику розігрійте оливкову олію, обсмажте спочатку цибулю до прозорості, потім додайте моркву, а слідом болгарський перець. Смажте всі до розм'якшення перцю. Можна накрити сковорідку кришкою, щоб овочі трохи потушились. Тепер додайте сметану, томатну пасту і воду, погасіть всі близько 7 хвилин, а потім покладіть терте яблуко, посоліть підливу і поперчіть. Через хвилину знімайте сотейник з вогню.
З фаршу сформуйте тефтелі.
Форму для випікання змастіть маслом, на дно укладіть половину підливи, потім тефтелі, а потім вилийте залишилася підливу, рівномірно розподіливши її.
Готуйте тефтелі в духовці годину при 190 градусах.
Приготуйте тефтелі в томатному соусі з овочами. Для цього знадобиться:
500 грамів будь-якого м'яса;
1 шматочок батона або білого хліба;
близько 100 мл молока;
одна головка ріпчастої цибулі;
мелений перець і сіль за смаком:
Для томатного соусу з овочами:
2 болгарських перцю;
три великих помідора;
п'ять столових ложок томатної пасти;
три зубчики часнику;
п'ять столових ложок рослинного масла;
чайна ложка меленої солодкої паприки;
стакан води;
зелень і сіль за смаком.
Опис процесу приготування:
Хліб розламайте і залийте молоком, щоб він розпух і розм'як.
М'ясо вимийте, наріжте на шматочки середніх розмірів. Цибулю очистіть і поріжте.
М'ясо разом з цибулею і разбухшим хлібом пропустіть через м'ясорубку. Щоб домогтися однорідності, можна подрібнити масу повторно. Додайте перець і сіль, перемішайте і відправте в холодильник.
Приступайте до приготування томатного соусу. Цибулину очистіть і наріжте, болгарський перець очистіть від серцевин і насіння і порізати дрібною соломкою. Часник очистіть і подрібніть за допомогою часникового преса, терки або блендера. Помідори обдайте окропом, очистіть від шкірки і поріжте кубиками. Зелень порубаєте ножем.
У сотейнику розігрійте масло, обсмажте спочатку цибулю з морквою, потім додайте перець і тушкуйте все п'ять-сім хвилин. Далі додайте помідори і тушкуйте все овочі ще протягом п'яти хвилин. Потім можна додавати воду і томатну пасту. Тушкуйте інгредієнти без кришки близько трьох хвилин, а потім додайте паприку, часник і зелень. Через хвилину можна вимкнути вогонь.
Візьміть форму для випікання і змастіть її маслом. Сформуйте і укладіть тефтелі, залийте їх соусом і при 180 градусах готуйте сорок хвилин.
Спробуйте зробити тефтелі з гречкою в сметанному соусі. Для цього знадобляться наступні інгредієнти:
500 грамів курячого філе;
100 грамів гречки;
1 головка ріпчастої цибулі;
три зубчики часнику;
зелень кропу за смаком;
150 мл сметани;
стакан води;
перець і сіль за смаком.
Покрокова інструкція:
Гречку зваріть в такій же кількості води (приблизно у половині склянки), остудіть її.
Часник і цибулю очистіть і разом з курячим філе пропустіть через м'ясорубку.
Зелень кропу дрібно порубаєте.
У фарш додайте частину подрібненого кропу і зварену гречку, все ретельно перемішайте.
Приготуйте сметанний соус, змішавши сметану з водою і залишилися кропом, а також додавши трохи солі.
Сформуйте з фаршу кульки середніх розмірів, укладіть їх на деко або у форму для випікання, залийте сметанним соусом і готуйте в розігрітій до 180 градусів духовці близько сорока хвилин.
Корисні поради господиням:
Тефтелі можна робити як з м'яса, так і з фаршу, причому бажано поєднувати два види, наприклад, свинячий і яловичий, курячий і свинячий.
Якщо тефтелі розвалюються, то можна додати яйце, воно буде грати роль сполучного елемента і скріпить інші інгредієнти.
Щоб тефтелі точно не пригоріли, обов'язково змащуйте дно форми для випікання або деко олією.
Приємного апетиту вам, членам вашої сім'ї і вашим гостям. Ось побачите, тефтелі сподобаються всім!
Чому саме духовка?
Випікання в духовці – відмінний спосіб термічної обробки. Він не тільки простий, але ще і здоровий. Простим його можна вважати тому, що в процесі приготування нічого не потрібно перевертати, адже рівномірний прогрів, так що нижні частини не підгорять, якщо ви будете використовувати правильну посуд. А здоровим випікання вважається з тієї причини, що додається мінімальна кількість масла, і в ньому не утворюються шкідливі канцерогени. І ще один приємний бонус – зниження калорійності, пов'язане з зменшенням кількості олії.
Варіанти приготування
Як приготувати тефтелі в духовці? Нижче запропоновано кілька цікавих варіантів.
Варіант перший
Зробіть смачні і соковиті тефтелі з рисом і капустою. Для цього вам знадобиться:
Опис процесу приготування:
Варіант другий
Апетитними вийдуть тефтелі з сиром і з підливою. Список необхідних інгредієнтів:
Для приготування підливи:
Покрокова інструкція.
Варіант третій
Приготуйте тефтелі в томатному соусі з овочами. Для цього знадобиться:
Для томатного соусу з овочами:
Опис процесу приготування:
Варіант четвертий
Спробуйте зробити тефтелі з гречкою в сметанному соусі. Для цього знадобляться наступні інгредієнти:
Покрокова інструкція:
Рекомендації
Корисні поради господиням:
Приємного апетиту вам, членам вашої сім'ї і вашим гостям. Ось побачите, тефтелі сподобаються всім!
Читайте також

Спорт і їжа
Як приготувати кебе?

Спорт і їжа
Як смачно приготувати маленьку перепілку в духовці?

Спорт і їжа
Як можна смачно приготувати тріску в духовці?

Спорт і їжа
Як приготувати найсмачніший український капусняк?

Спорт і їжа
Як приготувати смачний хек в духовці?

Спорт і їжа
Тефтелі: рецепт як у бабусі

Спорт і їжа
Як приготувати їжачки з підливою в духовці: перевірений рецепт

Спорт і їжа
Як приготувати тефтелі