Корисні поради
на всі випадки життя
» » Як приготувати простий і смачний картопляний салат?

Як приготувати простий і смачний картопляний салат?

Додано: 13.11.16
Рубрика: Спорт і їжа
Картопляний салат - це страва, головною складовою якого є картопля. У кожній пристойній кухонної книзі «другого хлібу», як ще називають картоплю, присвячується цілий розділ. Існує цілий перелік ситних, легенів, вишуканих, простих і складних закусок, де цей інгредієнт відіграє головну роль.

Загальні рекомендації


Для того щоб приготувати такий салат можна використовувати як молодої, так і звичайний бульбоплоди. Тільки намагайтеся вибирати такі сорти, які призначені для варіння. Вони добре зберігають форму і не розвалюються при нарізці.
Як приготувати простий і смачний картопляний салат?

Зазвичай кухаря рекомендують овоч відварити в мундирі. Вибравши такий спосіб підготовки інгредієнтів, стежте за тим, щоб вони не переварилися. Перевірте готовність картоплі, проколів її виделкою. Дочекайтеся, щоб бульби охололи, після цього очистіть їх від шкірки.
Якщо ви впевнені, що обраний бульбоплоди не розвариться при варінні, то можете скористатися іншим способом підготовки.

  • очистіть овочі від шкірки, наріжте кубиками, скибочками або брусочками.

  • складіть їх у каструлю, посоліть, залийте водою і варіть до повної готовності. Щоб прискорити процес приготування, можете використовувати окріп замість холодної води.


  • Зазвичай використовується для заправки майонез, сметана, йогурт, гірчична заправка, рослинне масло, найчастіше соняшникова.
    Якщо ви віддаєте перевагу теплий вид закуски, а не звичайний класичний холодний, то для посилення смаку можете додати перед подачею на стіл шматочок вершкового масла.

    Американський варіант


    Як приготувати простий і смачний картопляний салат?

    Це оригінальний рецепт, який швидко готується і легко може стати кулінарним прикрасою вашого столу.
    Інгредієнти:

  • картопля – 6-8 штук;

  • яйця – 3 штуки;

  • ріпчаста цибуля;

  • селера;

  • болгарський перець;

  • солоні огірки – 3 штуки;

  • гірчиця – 1 ст. ложка;

  • яблучний оцет – чайна ложка;

  • майонез;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування:


  • Попередньо відварені яйця і картоплю очистити, а потім разом з огірками порізати кубиками. Цибулину дрібно нашаткувати, після чого збризнути оцтом. Стебло селери також нарізати на дрібні шматочки.

  • У заздалегідь підготовлену ємність складіть всі складові, посоліть, покладіть гірчицю, майонез, потім ретельно все переміщуйте.



  • Перед тим як готувати, врахуйте, що гірчиця додасть гостроту, тому, якщо вас це не влаштовує, то можете скоротити її кількість або зовсім не класти.

    Німецький варіант


    Як приготувати простий і смачний картопляний салат?

    Німеччину можна вважати батьківщиною картопляних салатів. Практично всі відомі закуски з цим овочем мають коріння в цій країні. Якщо ви хочете спробувати справжній смачний салат, де на чолі страви знаходиться картопля, то вам варто зупинити свій вибір на наступному рецепті.
    Інгредієнти:

  • картопля – 8 штук;

  • ріпчаста цибуля;

  • рослинна олія;

  • діжонська гірчиця – 1 ст. ложка;

  • овочевий бульйон – 300 мл;

  • бекон – 200 грам;

  • зелена цибуля;

  • сіль, цукор, перець – за смаком.



  • Бекон наріжте кубиками, а відварну картоплю кружечками. Ріпчасту цибулю дрібно порубаєте.

  • На сковороді нагрійте масло, додайте цибулю з беконом.

  • В окремій ємності змішати гірчицю з бульйоном, влийте отриманий соус в сотейник і доведіть до кипіння. Додайте оцет, сіль, перець, цукор, добре перемішайте, зніміть з вогню.

  • Картоплю покладіть до інших овочів. Дайте настоятися хвилин двадцять.

  • В цей час поріжте дрібно зелену цибулю, який необхідно додати в закуску перед подачею на стіл.


  • Це блюдо легко може стати одним з ваших улюблених, так як воно дуже просте у приготуванні, але в той же час ситне і смачне. Можна вживати його як холодним, так і теплим.
    Картопляний салат можна подавати як самостійну страву, а також як гарнір до м'яса або риби.