Корисні поради
на всі випадки життя
» » Рецепт приготування ароматного латте

Рецепт приготування ароматного латте

Додано: 07.12.16
Рубрика: Спорт і їжа
Божественний смак латте народжується з чудового еспресо, сполученого з ніжним молоком і піною, прикрашеної тертим шоколадом або меленою корицею. Сьогодні він вважається одним з найбільш популярних і поширених напоїв, його з задоволенням п'ють у всьому світі.
А дякувати за нього кавомани повинні італійців, які ще у тринадцятому столітті придумали цей чарівний смак. Протягом багатьох століть рецепт приготування латте змінювався і вдосконалювався. Зараз він більше нагадує шаруватий коктейль, який складається з кави, гарячого молока і збитою пінки (пропорція 1:2:1 відповідно).
Рецепт приготування ароматного латте

Латте використовують для приготування різних коктейлів. В нього додають морозиво, збиті вершки і сиропи. Любителі алкогольних напоїв з задоволенням смакують латте з ромом або з амаретто. А лікер Бейліз додає цього питва вишуканості.

Секрети ідеального смаку


Приготування латте – це ціле мистецтво, втілити яке в життя здатні не тільки барісти, а й усі любителі кави у себе на кухні. Ми розповімо, як приготувати ідеальний коктейль без використання дорогого обладнання. Для цього необхідно знати деякі секрети, за допомогою яких вийде ідеальний напій. Перелічимо основні з них.

  • Коктейль наливають у високий прозорий келих (айріш-стакан), щоб можна було насолодитися не тільки чудовим смаком, але і оцінити його прекрасне оформлення.

  • Щоб вийшла пишна глянсова піна, необхідно використовувати тільки молоко високої жирності (не менше 32%).

  • При заварюванні кави необхідно стежити, щоб він не закипів.

  • Якщо необхідно підсолодити напій, то цукор додають тільки у еспресо, а сироп наливають на дно склянки.

  • Свіжозмелену каву варто відразу заварювати, т. к. через чверть години аромат істотно ослабне.

  • Як добавки використовуються будь-які сиропи, крім цитрусового, з-за якого скисає молоко.

  • Вживати коктейль потрібно одразу після приготування, щоб еспресо не втратив свого смаку.


  • В чому різниця?


    Рецепт приготування ароматного латте

    Дуже часто латте плутають з напоєм латте макіато. Істотна різниця полягає тільки в тому, що при приготуванні другого напою в келих спочатку наливають молоко, а тільки потім еспресо і зверху викладають пінку. При цьому звичайне латте має яскраво виражений смак кави, а макіато – молока.

    Створюємо неповторні візерунки


    В закладах дуже часто прикрашають коктейлі різними візерунками зі спіненого молока. Це своєрідне мистецтво називається латте-арт. На поверхні можна не тільки створювати чудові малюнки, але і писати визнання в любові.
    Однак такі шедеври малювати не так-то просто, для цього потрібна певна вправність. Спочатку необхідно навчитися готувати коктейль досконало, особливо приділяючи увагу створенню пишної піни. Після цього можна сміливо приступати до освоєння простих візерунків: сердечка, листки, квітки або яблука. Існує декілька технік створення таких зображень:

  • пітчинг – малюнок наноситься за допомогою молочника (пітчера);

  • етчинг – візерунок формуються гострим предметом (наприклад, зубочисткою).


  • Професіонали найчастіше використовують обидві техніки одночасно.
    Красивий малюнок піднімає настрій і змушує посміхнутися. Пробуйте творити на поверхні напою, і рано чи пізно ви створите свій прекрасний шедевр.

    Небезпечно для тонкої талії?


    Рецепт приготування ароматного латте

    За рахунок жирного молока латте важко назвати дієтичним продуктом, а якщо ще додати в нього цукор, то калорійність збільшується в рази. Тому, якщо ви стежите за своєю фігурою, то слід використовувати знежирене молоко. Правда, пінка при цьому не буде такою пишною і високою, але зате ви зможете насолоджуватися улюбленим смаком, не переживаючи за свою талію. А замість цукру можна побалувати себе шматочком чорного шоколаду.

    Чарівний аромат і чудовий смак в одному келиху


    Рецепт приготування ароматного латте


    В домашніх умовах можна з легкістю приготувати смачне питво. Краще всього скористатися нашим перевіреним рецептом, за допомогою якого ви створите чудове ласощі.
    Готуємо наступні інгредієнти:

  • 1 ч. л. меленої кави;

  • 1 склянку молока (жирність не менше 32%);

  • 05 склянки крутого окропу;

  • цукор (за смаком);

  • мелену корицю або тертий шоколад (для прикраси).


  • Приступаємо до приготування:

  • Для початку заварюємо каву в турці або в спеціальній кухонної техніки.

  • Підігріваємо молоко до температури 50-60 С.

  • За допомогою міксера або блендера збиваємо половину молока до стану піни.

  • Проціджуємо отриманий кави, наливаємо його в прозорий келих.

  • При бажанні додаємо цукор, перемішуємо.

  • Тонкою цівкою вливаємо в основу молоко.

  • Зверху вміст прикрашаємо пінкою і посипаємо корицею або шоколадом.


  • Наше чудове питво готово! Для його створення в домашніх умовах необхідно зовсім небагато продуктів і трішки терпіння.
    Не засмучуйтеся, якщо з першого разу шари перемішаються – будь-яке мистецтво вимагає постійної практики.

    Ягідне щастя


    Цей коктейль не залишить байдужим нікого! Спробуйте створити на своїй кухні дивовижний шедевр.
    Для його приготування підготуйте наступні продукти:

  • 50 мл улюбленого сиропу (крім цитрусового);

  • 50 мл еспрессо;

  • 150 мл жирного молока;

  • різні топінги.


  • Створення напою:

  • 25 мл охолодженого сиропу наливаємо на дно келиха.

  • З допомогою міксера змішуємо частину сиропу 100 мл теплого молока, виливаємо цю суміш в айриш-стакан.

  • Зверху акуратно (по ножу) виливаємо свіжозварений гарячий еспресо.

  • Збиваємо блендером або міксером молоко, що залишилося в густу піну і викладаємо ложкою в келих.

  • З допомогою шоколадної крихти або дрібних шматочків кольорового зефіру створюємо на поверхні пінки красиві малюнки.


  • Ви можете сміливо експериментувати з різними добавками, використовуючи збиті вершки, ваніль, карамельні сиропи або солодкі лікери. І з часом ви створите свій оригінальний спосіб приготування ароматного ласощі.