Корисні поради
на всі випадки життя
» » Як вибрати смачне і незвичайне шоколадне вино?

Як вибрати смачне і незвичайне шоколадне вино?

Додано: 31.12.16
Рубрика: Спорт і їжа
Справжні гурмани знають толк не тільки в їжі, але і в напоях. Багато цінують вино, і є такі сорти, які здивують будь-кого. Наприклад, обов'язково варто спробувати незвичайне шоколадне вино.

Що це таке?


Якщо ви вважаєте, що шоколадне вино – це новинка і сучасна розробка, то сильно помиляєтеся. Вперше такий напій був придуманий ще в XVIII столітті, і його з задоволенням пили володіють бездоганним смаком англійці. Зараз же поєднання терпкого вина і ароматного шоколаду вважається особливо модним і вишуканим.
Як вибрати смачне і незвичайне шоколадне вино?

Як роблять шоколадне вино? Спочатку для його приготування червоне вино або портвейн змішували з шоколадом, додаючи цукор. Але характерні нотки напій може придбати і при використанні інших способів. Наприклад, іноді вони з'являються під час мацерації, тобто настоювання сусла на мезге (це тверді компоненти виноградних ягід, тобто те, що залишилося після віджимання). З шкірки в напій переходять фенольні сполуки, які й надають характерний аромат і приємний присмак. Ще один метод – це використання для настоювання особливим чином обпалених бочок.

Як зробити вибір?


Як вибрати смачне і незвичайне шоколадне вино?

Якщо вам пощастить знайти дивовижний напій в магазині або у винному відділі, то не поспішайте брати першу-ліпшу пляшку. Як вибрати по-справжньому вишукане, ароматне і смачне шоколадне вино? Зверніть увагу на кілька моментів:

  • Тара. Ідеальний і єдиний можливий варіант – це, звичайно, скляна пляшка, яка зберігає як смакові, так і ароматичні якості. Посилять захист затемнені стінки, вони запобігають потраплянню на напій прямих сонячних променів. Обсяг тари, як правило, складає 750 мл, це певний стандарт.

  • Пробка. Для закупорювання вина зазвичай використовують дерев'яні пробки, які не дають напою видихатися, але при цьому пропускають деяку кількість кисню ззовні, що дозволяє забезпечити природне «подих», а також «дорослішання». Але шоколадне вино часто закривається металевими кришками, і це теж нормально, адже вони зберігають шоколадні нотки і дозволяють після відкривання пляшки насолоджуватися ними повною мірою.

  • Склад. Його також слід вивчити. На першому місці має стояти, звичайно, червоне вино. Сумлінні виробники вказують сорт винограду, використаного для виготовлення. Також до складу повинен входити шоколад, причому натуральний, виготовлений з какао-бобів з додаванням цільного молока. У напій додається цукор, забезпечує солодкість. Крім того, використовуються і консерванти, що подовжують термін придатності. Найбільш поширений – діоксид сірки. У малих дозах він безпечний і нешкідливий.

  • Марка. Марок шоколадного вина не так багато, тому варто розглянути лише кілька. Перша – це «Choco Vine». Напій виготовляється в Нідерландах з якісного французького вина і не менш вишуканого голландського шоколаду. Фортеця становить 14%. Приготування тримається в таємниці, але рецепт був отриманий після численних експериментів. Змішувати вино з кислими напоями не рекомендується, воно може згорнутися. Друга марка – «Cocoa di Vine». Варто відзначити приємні ванільні і карамельні нотки, а також ніжний шоколадно-молочний смак, в якому вино майже не відчувається. Вміст алкоголю – 14%. До складу входять південноамериканські какао-боби, а також кілька сортів вина. Третя марка – «Chocolate Shop». Напій володіє вираженим черемховим ароматом, доповненим нотками какао і ванілі. Фортеця становить 12%.


  • Як приготувати напій в домашніх умовах?


    Як вибрати смачне і незвичайне шоколадне вино?

    Є кілька варіантів приготування шоколадного вина, два розглянуто нижче.

    Варіант перший


    Цей рецепт передбачає використання вина в якості основи, що цілком логічно.
    Інгредієнти:

  • пляшка червоного вина (в оригінальному рецепті рекомендується використовувати «MasAmielMaury», але можна підібрати щось схоже);

  • 170-180 мл молока (бажано взяти знежирене);

  • близько 80 г темного шоколаду.


  • Приготування:

  • Вино вилийте в покриту емаллю каструлю і доведіть до кипіння.

  • Тепер самий цікавий момент: підпаліть вино сірником, дочекайтеся повного горіння полум'я.

  • На повільному вогні тушкуйте вино до загустіння (обсяг повинен скоротитися приблизно до 150-200 мл).

  • Шоколад потрібно або поламати, або порізати або натерти.

  • В окремій каструлі закип'ятіть молоко, всипте в нього шоколад, розмішайте, щоб він розчинився.

  • Тепер в шоколадно-молочну суміш поступово вливайте уварене вино, постійно помішуючи суміш.

  • Далі всю суміш доведіть до кипіння, а потім збийте за допомогою міксера або блендера.

  • Готово!


  • Варіант другий


    Цей спосіб приготування простий. Ось що вам знадобиться:

  • 8-10 столових ложок какао;

  • половина склянки молока;

  • 40-50 мл коньяку або рому;

  • півсклянки червоного вина;

  • яйце;

  • щіпка кориці.


  • Інструкція:

  • Яєчний жовток відокремити від білка, змішайте його (жовток) з молоком, додайте какао і все добре збийте, використовуючи міксер або віночок.

  • Коньяк слід змішати з червоним вином, додавши корицю.

  • Далі з'єднайте два склади, перемішайте їх ретельно і збийте, щоб з'явилася повітряна піна.

  • Подавайте напій!


  • Якщо ви ще не пробували приголомшливе шоколадне вино, то обов'язково виправте це!