Корисні поради
на всі випадки життя
» » Рецепт приготування антрекота з свинини в духовці

Рецепт приготування антрекота з свинини в духовці

Додано: 25.01.17
Рубрика: Спорт і їжа
Любите страви з м'яса? Тоді вам неодмінно сподобається антрекот, звичайно, якщо ви зможете його правильно приготувати.

Що це за страва?


Рецепт приготування антрекота з свинини в духовці

Антрекот – це не стільки окрему страву, скільки назва частини туші. У традиційній кухні Франції так іменують шматок м'яса вола, зрізаний в ділянці між хребтом і ребрами. Причому така ж частина корови або теляти носить іншу назву – медалье. Але є і більш широкий зміст поняття, що охоплює будь-який шматок м'яса (зазвичай яловичого), має розміри, приблизно відповідні долоні дорослої людини, і товщину близько 15 см.
Цікаво: назва з французької мови перекладається дослівно як «між ребрами», що відображає суть поняття.

Як готувати?


Антрекот можна приготувати не тільки з яловичого м'яса, але і з свинини. Причому існує безліч різних способів, і нижче розглянуті деякі з них.

Варіант №1


Рецепт приготування антрекота з свинини в духовці

Можна зробити соковитий антрекот в духовці. Для цього підготуйте:

  • чотири шматка свинини, вирізані між ребрами (тобто антрекоти)

  • пара столових ложок рослинного масла;

  • три столових ложки соєвого соусу;

  • третина чайної ложки чорного меленого перцю;

  • мелений імбир;

  • сіль.


  • Приготування:

  • Спочатку шматки свинини вимийте і добре відбийте, щоб вони були більш ніжними. Потім кожен антрекот треба натерти сумішшю меленого імбиру, солі і перцю.

  • Візьміть деко і його дно змастіть маслом (не дуже рясно, адже м'ясо в процесі термічної обробки буде виділяти жир).

  • Укладіть на дно шматки свинини, зверху полийте їх залишилися маслом, а також соєвим соусом.

  • Прогрійте Духовку до 190 або 200 градусів і відправте в неї деко з антрекотами приблизно на тридцять або сорок хвилин.


  • Варіант №2


    Рецепт приготування антрекота з свинини в духовці

    Цей рецепт припускає використання в якості основного інгредієнта яловичини та її смаження. Список інгредієнтів входять такі:

  • антрекот вагою не більше 250-300 грамів (якщо він великий, то його слід розрізати);

  • два зубчики часнику;

  • пряна приправа, приміром, хмелі-сунелі;

  • сіль і перець за бажання;

  • рослинне масло.


  • Опис процесу:

  • Спочатку м'ясо потрібно ретельно вимити, просушити, а потім добре відбити.

  • Далі антрекот натріть часником (його можна попередньо подрібнити) сіллю, перцем і приправою. Оберніть його харчовою плівкою і на два або три години відправте в холодильник. Чим довше маринується яловичина, тим більше м'якою вона вийде в підсумку.

  • Тепер у сковорідку налити олії і добре прогрійте.

  • Вогонь зменшіть до середнього і смажте антрекот з кожною із сторін по п'ять хвилин. У процесі приготування періодично поливайте яловичину виділяється соком, щоб вона вийшла соковитою.

  • Подайте антрекот, полив його залишився в сковороді соком з маслом.


  • Варіант №3


    Як з яловичини і свинини можна приготувати приголомшливий пікантний антрекот. Для цього знадобиться:

  • близько 300-400 грамів м'яса, вирізаного між ребер;

  • невеликий помідор;

  • столова ложка борошна;

  • 50 грамів твердого сиру сорту;

  • 50-70 грамів ананаса можна використовувати консервований);

  • мелений перець (краще червоний);

  • сіль;

  • масло.


  • Інструкція:

  • Першим ділом ви повинні підготувати помідор: поріжте його на кружечки, кожен обваляйте в борошні й обсмажте на сковороді буквально пару хвилин, не забувши перевернути на іншу сторону.

  • Далі переходите до м'яса. Його слід добре відбити, попередньо вимивши, а потім натерти сіллю і перцем.

  • У сковороді (не в тій, в якій ви смажили помідори) прогрійте масло. Покладіть в неї антрекот і з одного боку смажте його на середньому вогні три чи чотири хвилини.

  • Потім переверніть шматок м'яса, зверху на нього покладіть кільця смажених помідорів, потім кільце ананаса, а потім тонкий скибочку сиру (можна натерти).

  • Закрийте Сковороду кришкою і готуйте антрекот ще приблизно чотири хвилини.


  • Таке страву бажано подавати з рисом або овочами.

    Варіант №4


    Рецепт приготування антрекота з свинини в духовці

    Апетитним і ароматним вийде антрекот по-бретонськи. Підготуйте наступні інгредієнти:

  • 500 грамів яловичого або свинячого м'яса (природного, вирізаного між ребер);

  • невелика головка цибулі;

  • столова ложка оливкової олії;

  • близько 50 г вершкового масла;

  • три середніх пучка петрушки;

  • чверть ложки меленого чорного перцю;

  • 15 ч. л. солі.


  • Опис приготування:

  • Спочатку підготуйте м'ясо: після миття ретельно його відбийте і натріть сумішшю солі, оливкової олії і перцю, після чого залиште на півгодини, а краще на годину.

  • Коли м'ясо помаринуется, його потрібно обсмажити по кілька хвилин з кожного боку. Зовні з'явиться приємна скоринка, а всередині м'якоть залишиться неповноцінній, так і повинно бути.

  • Далі приготуйте своєрідний соус. Для цього цибулю і петрушку подрібніть, приміром, порубаєте або пропустіть через м'ясорубку. Отриману масу змішайте з м'яким вершковим маслом. У вас повинен вийти зелений соус.

  • Антрекот перекладіть з сковорідки в яку-небудь ємність, зверху змастіть зеленим соусом, накрийте кришкою і тримайте десять хвилин на водяній бані. Якщо у вас немає можливості її зробити, то можна відправити блюдо в духовку.

  • Готовий антрекот можна полити олією і соком, що залишилися після смаження м'яса.


  • Рекомендації


    Корисні поради:

  • М'ясо неодмінно потрібно відбивати. Така підготовка дозволяє руйнувати волокна, які роблять м'якоть жорсткою. А щоб не сильно пошкодити структуру і не забруднити кухню, шматок краще покласти в пакет або загорнути в харчову плівку.

  • Щоб антрекот вийшов ще більш ніжним, слід попередньо замаринувати і залишити в маринаді на кілька годин або навіть на всю ніч.

  • Подавати антрекот найкраще з картоплею, будь гарнір з цього продукту ідеально поєднується з основною стравою. А щоб не відчувати тяжкість після прийому їжі, доповніть м'ясо овочевим салатом або, наприклад, рагу.

  • Пробуйте експериментувати з соусами, причому вони можуть бути найрізноманітнішими: гострими, томатными, вершковими, часниковими, кисло-солодкими. Вибір залежить тільки від ваших кулінарних уподобань.

  • Важливе значення має і вибір м'яса. Насамперед, воно повинно бути свіжим. Та краще купувати охолоджене або навіть парне, тобто тільки що розділене. Заморожена м'якоть втрачає частину властивостей і текстуру, так що з неї навряд чи вийде соковитий антрекот.


  • Готувати антрекот досить просто, але страви виходять смачними і вишуканими.