Корисні поради
на всі випадки життя
» » Як правильно приготувати морського чорта?

Як правильно приготувати морського чорта?

Додано: 11.02.17
Рубрика: Спорт і їжа
Морський чорт або вудильник – делікатесна риба, яка живе на дні Тихого, Індійського і Атлантичного океанів. Таку назву отримала з-за своєї великої голови в кілька разів перевищує розміри тіла. Ходили легенди, в яких стверджувалося, що морський чорт гострими зубами здатна прокусити човен і затопити моряків.
Як правильно приготувати морського чорта?

Незважаючи на страхітливий вигляд рибини, її м'ясо вважається дорогим делікатесом, має приємний, трохи солодкуватий смак і володіє такими корисними властивостями:

  • підходить людям, які дотримуються дієтичного харчування, так як риба низькокалорійна;

  • містить велику кількість білка і вітаміни D, А, Е;

  • сприяє поліпшенню функціонування органів зору;

  • містить фтор, мідь, йод, фосфор, магній, натрій, кальцій, хром, сірку, нікель і ненасичені жирні кислоти Омега-3;

  • нормалізує колір шкіри обличчя;

  • покращує стан шкірних покривів;

  • підвищує імунітет і зміцнює організм.


  • Удильщика можна назвати універсальним продуктом з точки зору кулінарії, так як з нього можна приготувати практично будь-які страви. Його можна засмажити шматочками на сковороді, пластами на решітці, кубиками на шампурах, відварити в юшки або протушкувати в маринаді.

    Закуска з морепродуктів


    Як правильно приготувати морського чорта?

    Інгредієнти:

  • креветки королівські – 200 гр;

  • морський рис – 200 гр;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт;

  • курячі яйця – 1 шт;

  • каперси – 10 шт;

  • зелень, спеції – за смаком.

  • оцет, рослинне масло – для заправки.


  • Приготування:

  • Наріжте цибулину півкільцями.

  • Відваріть яйце і дрібно наріжте.

  • В окремій ємності змішати яйце з цибулею, заправте, посоліть.

  • У каструлі зваріть креветки і порізану на невеликі шматочки рибу.

  • Очищені креветки додайте до м'яса і інших продуктів.

  • Прикрасьте блюдо зеленню петрушки.


  • Запечене срібло


    Як правильно приготувати морського чорта?

    Інгредієнти:

  • морський рис – 05 кг;

  • оливки – 50 гр;

  • томати– 2 шт;

  • баклажани – 2 шт;

  • базилік – пучок;

  • петрушка – 3 гілочки:

  • спеції – за смаком.


  • Приготування:

  • Очищене м'ясо покладіть в форму або на деко.

  • Випікайте півгодини в добре розігрітій духовій шафі.

  • З помідорів зніміть шкірку. Для цього обдайте кип'ятком овочі або помістіть їх в гарячу воду на пару хвилин. Після виконаних маніпуляцій ви легко зніміть шкірку.

  • Баклажани наріжте скибочками, а томати, базилік і оливки - дрібно.

  • Протушкувати до готовності в одній сковороді помідори з оливками, а в іншій – базилік і баклажани.

  • Прикрасити готову страву зеленню.


  • Дари океану


    Як правильно приготувати морського чорта?

    Інгредієнти:

  • морський рис – 1 кг;

  • цибулина – 2 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • морква – 2 шт.;

  • томати – 1 шт.;

  • креветки – 100 грам;

  • овочевий або рибний бульйон – 300 грам.


  • Приготування:

  • Наріжте часник. Смажте його на слабкому вогні.

  • Дрібно порежье всі овочі і протушкувати.

  • Через п'ять хвилин влийте один стакан овочевого або рибного бульйону і протушкувати на повільному вогні до готовності.

  • Відваріть креветки, почистіть і загорніть в шматки риби.

  • Обваляйте філе в борошні і викладіть на деко.

  • Овочі процідіть і додайте до риби, а соус залиште для заправки готового страви.

  • Готуйте в розігрітій духовці до 180 градусів тридцять хвилин.


  • Обсмажені шматки викладіть з овочами і полийте соусом.

    Калдейрада


    Інгредієнти:

  • морський чорт – 15 кг;

  • горох – 500 грам;

  • картопля – 6 шт;

  • спеції – за смаком;

  • оливкова олія – 1 літр;

  • часник – 2 головки;

  • рибний бульйон – 1 літр;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт;

  • оцет - 1 ч. ложка;

  • червоний мелений перець – 10 грам.


  • Приготування:

  • Влийте оливкове масло в каструлю, додайте очищений часник і варіть на повільному вогні до тих пір, поки він не потемніє.

  • У готовий охолоджений соус насипте червоний мелений перець і оцет. Ретельно перемішайте вміст.

  • Очистіть картоплю, порізати на середні шматочки і відваріть.

  • У майже готову картоплю покладіть горошок і порізаного удильщика.

  • Проваріть вміст п'ять хвилин, після чого злийте воду.

  • У глибоку ємність викладіть вміст каструлі і полийте теплим соусом.


  • Подавайте гаряче з соусом.

    Вуха


    Інгредієнти:

  • морський рис – 05 кг;

  • ріпчаста цибуля – 2 штуки;

  • помідори – 2 штуки;

  • мигдаль – 10 ядер;

  • спеції – за смаком;

  • петрушка – 3 гілочки;

  • вода – 2 літри;

  • оливкова олія – 5 ст. ложок.


  • Приготування:

  • Цибулину дрібно наріжте.

  • Смажте горіхи, потім остудіть і потовчіть.

  • У цій же сковороді на слабкому вогні обсмажте до готовності цибулю, перець і порізані помідори.

  • Влийте воду в каструлю, коли вона закипить, покладіть порізане на шматочки м'ясо, посоліть, поперчіть.

  • Через десять хвилин покладіть обжарку і мигдальні горіхи. Проваріть вміст до готовності.

  • Посипати посіченою зеленню і можете подавати на стіл.


  • Страва ідеально поєднується з грінками, тостами або сухариками.