Корисні поради
на всі випадки життя
» » Як приготувати шоколадні трюфелі в домашніх умовах?

Як приготувати шоколадні трюфелі в домашніх умовах?

Додано: 05.03.17
Рубрика: Спорт і їжа
Якщо ви хоча б раз пробували цукерки трюфелі, то вони напевно підкорили ваше серце. І цей ніжний вишуканий десерт можна приготувати самостійно вдома.

Що таке трюфелі?


Як приготувати шоколадні трюфелі в домашніх умовах?

Трюфелі являють собою десерт у вигляді круглих цукерок з начинкою з ганаша – шоколадно-вершкового крему. Таку назву вони отримали завдяки однойменному деликатесному грибу, на який дуже схожі зовні. Класичний варіант – це округлі смачні цукерки, мають начинку з ганаша, вкриті шоколадною глазур'ю, а також обсипані какао-порошком. Внутрішня частина може бути як м'якої, так і твердої. Форма також варіюється від сферичної до конусоподібної. У десерт часто додають смакові та ароматичні добавки, наприклад, ром, лікери.

Рецепти


Як приготувати вишукані шоколадні трюфелі в домашніх умовах? Існує чимало варіантів, і нижче розглянуті найбільш цікаві.

Класичні


Як приготувати шоколадні трюфелі в домашніх умовах?

Щоб приготувати чудові домашні трюфелі, нагадують магазинні, потрібні такі інгредієнти:

  • 500 г шоколаду;

  • близько 150 мл вершків (не менше 32-33% жирності);

  • півпачки (приблизно 100 г) якісного вершкового масла;

  • 20-30 мл рому або якогось лікеру;

  • какао-порошок для декору.


  • Приготування:

  • Спочатку потрібно поламати шоколад на шматочки і розтопити його, використовуючи водяну баню або мікрохвильову піч. Далі в шоколадний складу влийте вершки, ще раз прогрійте все, а потім додайте розм'якшене (не розтоплене!) масло і всю суміш збийте блендером, щоб вона була більш повітряної.

  • Потім залиште миску з ганашем в прохолодному місці, щоб крем трохи застиг і став густим, але не повністю затвердів.

  • Сформуйте кульки або конуси, обваляйте їх в порошку какао і відправте в холодильник для повного застигання.


  • Горіхові


    Не менш смачними вийдуть трюфелі з горіхами. Для приготування потрібно:

  • дві плитки (200 г) темного шоколаду;

  • третину склянки жирних вершків;

  • 50-70 г вершкового масла;

  • 100-150 г горіхів (мигдалю, волоських, фундука або кешью);

  • 40-50 мл рому або коньяку;

  • дві або три столові ложки порошкового какао.


  • Опис процесу:

  • Влийте вершки в каструлю, поставте її на повільний вогонь.

  • Коли вершки закиплять, покладіть в них заздалегідь поламаний на шматочки шоколад. Постійно помішуйте масу, поки шоколад повністю не розчиниться.

  • Зніміть каструлю з вогню, покладіть в неї вершкове масло (бажано заздалегідь дістати його з холодильника, так воно швидше розтопиться). Весь склад збийте блендером або міксером.

  • Тепер займіться горіхами. Якщо ви використовуєте сирі, то або трохи підсушіть їх у духовці, або обсмажте без масла на сковорідці. Далі подрібніть їх. Можна використовувати кавомолку і довести горішки до порошкоподібного стану. А якщо ви хочете відчувати їх смак, то використовуйте блендер або ніж і не прагнете до дрібних шматочках.

  • Введіть горіхи в вершково-шоколадну суміш, відправте її в прохолодне місце для часткового застигання, а потім сформуйте цукерки і обваляйте їх в какао.

  • Приберіть десерт в холодильник, через пару годин він буде готовий до подачі.


  • Трюфелі з какао


    Як приготувати шоколадні трюфелі в домашніх умовах?

    Якщо вдома немає шоколаду, але є какао, цілком можна використовувати тільки його. Список інгредієнтів буде таким:

  • 160-170 г порошкового какао (але без цукру);

  • 160-170 г цукру (можна використовувати як пісок, так і пудру);

  • 150 г вершкового масла;

  • два яєчних жовтки;

  • неповний стакан жирних вершків;

  • один або два пакетики ваніліну.


  • Інструкція:

  • Спочатку розімніть вершкове масло, щоб воно стало податливим і еластичним. Розімніть його ложкою або виделкою.

  • Введіть в масляну масу цукор або пудру, а також жовтки. Знову все перемішайте.

  • Далі поступово вводите і какао з ваніліном (трохи залиште для посипання).

  • Збийте масу блендером: так вона вийде однорідної і повітряної.

  • Дайте складом трохи застигнути, після чого формуйте кульки і обвалюйте їх в какао.

  • Нехай десерт затвердіє в холодильнику, щоб його можна було запропонувати домочадцям або гостям.


  • Чайні


    Цей рецепт досить незвичний, так як передбачає додавання в начинку чаю, який додасть терпкий смак і приємний аромат.
    Список необхідних інгредієнтів:

  • 150 мл жирних вершків;

  • 250-270 г гіркого шоколаду;

  • 50-70 г вершкового масла;

  • чайна ложка листового якісного чаю;

  • трохи порошкового какао для декору.


  • Приготування:

  • Вершки доведіть до кипіння і залийте ними листя чаю. Залиште суміш на п'ять-десять хвилин, потім процідіть (заварку викидайте).

  • Далі підігрійте своєрідний вершковий чай, занурте в нього поламаний шоколад і повністю його розтопити.

  • Приберіть ємність з вогню, введіть в склад вершкове масло.

  • Масу збийте міксером, щоб вона стала повітряної. Трохи остудіть її і формуйте десерт.

  • Обваляйте отримані цукерки в порошковому какао, приберіть їх в холодильник на півтора-дві години і подавайте.


  • Рекомендації


    Як приготувати шоколадні трюфелі в домашніх умовах?

    Наостанок кілька порад, які допоможуть зробити ідеальні трюфелі:

  • Якщо вам цікаво, як надати форму цукерок, то зробити це можна декількома способами. Перший – використання кондитерського мішка (він зазвичай застосовується для наповнення тістечок кремом і для декору кондитерських виробів). Просто наберіть в нього трохи загуслу, але ще не тверду начинку і починайте формувати невеликі конуси. Другий варіант – формувати кульки своїми руками. В такому випадку потрібно дати начинці охолонути і загуснути. А щоб не забруднитися, надіньте одноразові поліетиленові рукавички. Також можна діяти ложкою.

  • Шоколадна начинка буде ароматної і смачної, якщо додати в неї такі компоненти як коньяк або ром, який-небудь лікер, корицю, ваніль і так далі.

  • Основним інгредієнтом десерту є шоколад, і краще всього вибрати гіркий, тоді цукерки будуть не такими нудними і придбають вишуканий терпкий смак. Але якщо ви любите солодощі, тоді використовуйте молочний шоколад або його суміш з темним.

  • Для декору десерту можна використовувати не тільки порошок какао, але і какао гранульований, кава (його потрібно зовсім небагато), крихти вафель або печива, мелені горішки, кокосову стружку або навіть цукрову пудру. А щоб цукерки виглядали ще більш яскравими, покрийте їх глазур'ю не з темного шоколаду, а з білого.

  • Якщо ви хочете, щоб начинка залишилася м'якою, то не давайте їй застигнути повністю. Для цього приберіть цукерки в холодильник всього на двадцять хвилин, щоб затвердіти встигла тільки зовнішня оболонка.


  • Приємного апетиту! Ніжні домашні трюфелі порадують будь-якого гурмана.