Корисні поради
на всі випадки життя
» » Як приготувати смачний білковий крем?

Як приготувати смачний білковий крем?

Додано: 19.03.17
Рубрика: Спорт і їжа
Якщо ви часто готуєте десерти, то напевно не раз намагалися віднайти рецепт ідеального крему. І його можна приготувати з яєчних білків, причому різними способами.

Чому саме білковий крем?


Крем – не просто начинка для торта або тістечка, а справжнє серце десерту, і тому він повинен бути ніжним і вишуканим. І білковий володіє декількома перевагами. По-перше, він виходить повітряним і легким. По-друге, його можна вважати дієтичним, особливо порівняно з масляним або вершковим маслом. По-третє, такий крем універсальний і підійде для будь-яких десертів.
Як приготувати смачний білковий крем?

Але є одне але. Якщо приготування не передбачає термічну обробку, то яйця повинні бути свіжими і купленими в перевіреному місці, так як у них можуть жити і розмножуватися викликають небезпечні інфекції патогенні мікроорганізми, гинуть тільки при підвищених температурах.

Рецепти приготування


Рецептів безліч, і деякі варто розглянути детальніше.

Варіант перший


Як приготувати смачний білковий крем?

Якщо ви плануєте використовувати крем для прикраси, то приготуйте його з додаванням желатину, щоб воно добре зберігав форму.
Потрібні інгредієнти:

  • п'ять білків;

  • ч. л. лимонної кислоти (пара ст. л. лимонного соку);

  • дві ст. л. желатину;

  • дев'ять-десять ст. л. чистої води;

  • півтора склянки цукру.


  • Приготування:

  • Насамперед підготуйте желатин. Його слід залити водою (бажано прохолодою) і залишити для набухання.

  • Поки желатин проходить підготовчий етап, можна зайнятися білками. Відокремте їх від жовтків і почніть збивати. Коли у вас вийде біла повітряна піна, додайте лимонну кислоту або сік, продовжуйте збивання. Далі трохи зменшіть швидкість міксера і поступово тонкою цівкою всипайте цукор. Збивайте крем, щоб побачити стійкі міцні списи.

  • Тепер поверніться до води з желатином. Нагрійте суміш, щоб вона стала рідкою.

  • Вливайте желатинову складову в крем дуже акуратно і тільки тонкою цівкою. При цьому збивання триває і завершується лише тоді, коли крем стане повітряним і перестане переміщатися при рухах миски.


  • Варіант другий


    Як приготувати смачний білковий крем?

    Цей рецепт передбачає використання гарячого сиропу. Буде потрібно:

  • стакан цукру;

  • півсклянки води;

  • чотири білка;

  • дві ст. л. лимонного соку.


  • Інструкція:

  • Першим ділом займіться сиропом. Для цього з'єднайте цукор з водою, суміш поставте на вогонь і кип'ятіть, поки сироп не загусне. Щоб зрозуміти, що ви досягли потрібної консистенції, слід капнути краплю солодкої рідини у воду: якщо ви зможете сформувати кульку, то кип'ятіння варто зупинити. Також можна крапнути трохи сиропу на блюдце: якщо крапля буде тягнутися, все готово.

  • Далі займіться білками: відокремте їх від жовтків і з допомогою міксера ретельно збийте до утворення стійкої піни з піками.

  • В білкову масу тонким струменем повільно вливайте сироп, збиваючи всі компоненти на мінімальній швидкості міксера. Далі додайте сік лимона і збільшіть швидкість. Продовжуйте процес до потрібної консистенції (на це може піти близько десяти-п'ятнадцяти хвилин).

  • Білковий заварний крем готовий.


  • Цікаво: цей крем вийде більш безпечним, так як білки, по суті, пройдуть термічну обробку під час контакту з гарячим сиропом.

    Варіант третій


    Як приготувати смачний білковий крем?

    Якщо вас не лякають зайві кілограми, приготуйте білково-масляний крем. Ось що вам знадобиться:

  • три білка;

  • близько 150 г вершкового масла;

  • 150 г цукрової пудри;

  • пакетик ваніліну або ванільного цукру;

  • трохи лимонного соку (наприклад, чайна ложка).


  • Інструкція:

  • Спочатку потрібно дістати з холодильника або морозильної камери масло, так як до моменту його введення в крем воно повинно придбати кімнатну температуру. Щоб прискорити процес розм'якшення, можна нарізати продукт на шматочки.

  • Відокремте білки від жовтків, починайте збивати перші на середній швидкості, щоб вийшла повітряна піна. Далі введіть в масу лимонний сік, продовжуйте збивання, але вже з більш високою швидкістю. Коли утворюється однорідна біла піна, повільно і поступово додайте цукрову пудру і ванілін. Збивання можна завершити, коли склад не буде виливатися з миски при перевертанні.

  • Знизьте швидкість міксера, збивайте крем і по одному шматочку вводите вершкове масло. Продовжуйте процес формування повітряної, ніжною і однорідної консистенції.


  • Варіант четвертий


    Ласуни і гурмани точно оцінять білковий крем з вершками.
    Список необхідних інгредієнтів:

  • три білка;

  • повний стакан цукру;

  • 150 мл вершків (чим жирніше, тим краще);

  • щіпка солі.


  • Опис процесу:

  • Почніть з приготування збивання білків. Після закінчення процесу у вас повинна вийти міцна піна.

  • Продовжіть збивання, знизивши швидкість, і почніть тонкою цівкою всипати в масу цукор. Також додайте трохи солі, щоб готовий крем був більш повітряним. Коли піки перестануть рухатися при різких переміщеннях ємності, значить, білкова маса готова.

  • Збийте вершки, щоб вони стали повітряними і пишними.

  • Тепер з'єднайте вершкову складову з білкової, але бажано не збивайте крем, акуратно перемішайте його ложкою, інакше легкість може піти.


  • Рекомендації і секрети


    Як приготувати смачний білковий крем?

    Щоб білковий крем точно вдався і був повітряним і ніжним, дотримуйтесь кількох простих порад:

  • Білки повинні бути холодними, тоді вони будуть краще збиватися. Тому діставайте яйця з холодильника безпосередньо перед приготуванням крему.

  • Щоб крем швидше взбился і був більш повітряним, можна додати в нього трохи солі. Але не перестарайтеся: вистачить однієї маленької щіпки.

  • Збивати білки слід тільки в чистому і сухому посуді, оскільки навіть невелика кількість води або залишки інших продуктів вплинуть на властивості крему.

  • Якщо замість цукрового піску використовувати пудру, крем буде ще більш легким і повітряним.

  • Важливо довести справу до кінця, тобто повноцінно і ретельно збити білкову масу, інакше в найближчий час вся легкість випарується, крем «впаде», і в ньому виділяється рідина. Але як зрозуміти, що все готово? Після завершення процесу збивання у вас повинні вийти стійкі піки, а при перекиданні миски її вміст повинно залишитися всередині.

  • Щоб білковий крем, приготований в домашніх умовах, точно вдався, важливо якісно відокремити білки від жовтків, адже якщо в білковій масі залишиться навіть незначна кількість желтковых компонентів, то вона не буде такої повітряної і ніжною, якою повинна бути.

  • Якщо рецепт передбачає злиття окремо приготованих складових крему, то з'єднувати їх слід вкрай обережно і поступово, інакше всі старання будуть марними.

  • Щоб білкова маса точно вийшла повітряної і не опала, слід спочатку окремо збивати білки, а потім поступово додавати цукор та інші компоненти.

  • Пам'ятайте, що тістечко або будь-який інший десерт з білковим кремом повинен зберігатися тільки в холодильнику, причому не довше двох днів.


  • Використовуючи запропоновані рецепти білкового крему, ви зможете приготувати безліч приголомшливих десертів.