Корисні поради
на всі випадки життя
» » Як приготувати смачні фаршировані макарони?

Як приготувати смачні фаршировані макарони?

Додано: 23.03.17
Рубрика: Спорт і їжа
З макаронних виробів можна приготувати безліч не тільки смачні, але і незвичайних і яскравих страв. Так, якщо спробувати їх фарширувати, то можна отримати вишуканий кулінарний шедевр, який здивує навіть гурманів.

Які макарони краще використовувати для фарширування?


Як приготувати смачні фаршировані макарони?

Для фарширування можна використовувати практично будь-які макаронні вироби, але тільки досить великі, так як в дрібні начинка просто не поміститься. Що стосується форми, то ви можете вибрати звичайні ріжки або ж більш цікаві «черепашки». Але ідеальним варіантом стануть каннеллоні або, як вони називаються інакше, маникотти – спеціальні великі італійські макарони, довжина яких становить близько 10 сантиметрів, а діаметр – близько двох-трьох сантиметрів.

Рецепти


Як приготувати смачні фаршировані макарони? Пропонуємо кілька цікавих варіантів.

Варіант №1


Як приготувати смачні фаршировані макарони?

Неймовірно смачними і ніжними вийдуть макарони з сиром. Ось що потрібно для їх приготування:

  • приблизно 140-150 г канелоні;

  • 400-500 г сиру рікотта;

  • 200 г моцарели;

  • 150 г пармезану;

  • пучок петрушки;

  • 2 яйця;

  • 100 г томатної пасти;

  • близько 10 г вершкового масла;

  • мелений перець;

  • сіль.


  • Приготування:

  • Спочатку відваріть до напівготовності каннеллоні. Такий стан називається «аль денте», тобто вироби повинні бути практично готовими, але при цьому залишатися трохи твердими. Якщо їх розварити, то вони втратять пружність і форму.

  • Приготуйте начинку, натерши пармезан і моцарелу, а потім змішавши всі три сорти сиру і додавши в цю суміш трохи перцю і солі, яйця, а також попередньо вимиту і подрібнену петрушку (невелика кількість залиште для соусу).

  • Далі потрібно зробити томатний соус, розбавивши пасту водою, щоб вийшла маса, за консистенцією нагадує досить густу сметану. За смаком додайте сіль і перець, а також решту петрушку.

  • Макарони заповніть сирною сумішшю, але невелика її кількість залиште.

  • Підготуйте форму для випікання, змастивши її стінки і дно м'яким вершковим маслом.

  • У змащену форму налийте трохи соусу, потім акуратно покладіть фаршировані макарони. Зверху покладіть залишки начинки, а потім все залийте соусом.

  • Готуйте страву в духовці при 180 градусах близько 30-40 хвилин.


  • Варіант №2


    Як приготувати смачні фаршировані макарони?

    Спробуйте нафарширувати макарони грибами. Вам для цього знадобиться:

  • 20 великих макаронів-черепашок;

  • 230-250 г шампіньйонів або інших грибів, наприклад, білих;

  • цибулина;

  • 10-15 г вершкового масла;

  • 100-120 г будь-якого сиру твердого сорту;

  • пучок кропу;

  • перець і спеції;

  • сіль.


  • Опис процесу:

  • Займіться приготуванням начинки. Цибулю почистіть, поріжте тоненькими півкільцями (можна дрібно нашаткувати). Гриби вимити і теж подрібніть, щоб шматочки вийшли маленькими. Кріп помийте і поріжте. У сковорідці прогрійте масло (трохи залиште, воно буде потрібно для змазування дека), на ньому обсмажуйте спочатку цибулю протягом пари хвилин, щоб він став м'яким і майже прозорим. Потім додайте гриби і готуйте все разом до м'якості. Додайте спеції, рубаний кріп і сіль. Цю суміш трохи остудіть і введіть в неї попередньо натертий сир.

  • Черепашки зваріть в злегка підсоленій воді, щоб вони добре зберегли форму. Наповніть їх сирно-грибною начинкою.

  • Дно дека змастіть залишилися у вас маслом, покладіть фаршировані макарони-черепашки і випікайте їх в духовці буквально п'ятнадцять хвилин при 170-180 градусах.


  • Варіант №3


    Як приготувати смачні фаршировані макарони?

    Смачними і поживними вийдуть макарони, фаршировані фаршем і доповнені вишуканим соусом бешамель, і вони стануть повноцінним гарячим блюдом і одночасно гарніром.
    Список інгредієнтів такий:

  • 12-15 великих італійських макаронів маникотти;

  • 350-400 г фаршу (яловичого або змішаного);

  • 150 г будь-яких грибів;

  • головка цибулі;

  • великий томат;

  • дві склянки молока;

  • 50-70 г вершкового масла;

  • 3-4 ст. л. борошна;

  • ст. л панірувальних сухарів;

  • прованські трави або інші улюблені спеції;

  • сіль.


  • Інструкція:

  • Спочатку краще всього зайнятися начинкою для страви. Цибулю почистіть, пошинкуйте. Гриби після ретельного миття подрібніть довільним чином (шматочки повинні бути досить дрібними). Помідор також наріжте на невеликі кубики (можна зняти з нього шкірку, попередньо обдавши плід окропом). У сковорідці прогрійте буквально чайну ложку олії. Смажте в ньому спочатку цибулю до прозорості, потім додайте гриби і фарш, а потім помідори. Обсмажуйте всі пару хвилин, потім тушкуйте майже до готовності, в кінці додайте сіль і спеції.

  • Далі слід приготування соусу. Масло повністю розтопіть, введіть в нього борошно і, не змінюючи ємність з вогню, постійно і активно помішуйте. Потім вливайте молоко і готуйте соус, продовжуючи заважати його, до загустіння. Не забудьте додати сіль, знімайте ємність з плити.

  • Маникотти відваріть до напівготовності, якщо це потрібно (вивчіть інструкцію, в ній повинні бути зазначені особливості приготування). Заповніть їх начинкою.

  • Форму змастіть маслом, посипте сухарями. Укладіть маникотти і також присипте їх сухарями, а потім залийте соусом бешамель.

  • Випікайте страву при 180 градусах протягом двадцяти хвилин.


  • Варіант №4


    Як приготувати смачні фаршировані макарони?

    Цей рецепт передбачає використання курки в якості начинки.
    Підготуйте такі інгредієнти:

  • 400 г курячого філе;

  • 40 г вершкового масла;

  • 15 г оливкової олії;

  • 2 повних склянки жирних вершків;

  • 300 г вершкового сиру;

  • 50 г твердого сиру;

  • 200-250 г канелоні;

  • яйце;

  • чверть ч. л. мускатного горіха;

  • ч. л. солі;

  • чверть ч. л. подрібненого орегано;

  • пучок свіжої зелені базиліка.


  • Для маринаду:

  • 100 мл винного оцту

  • 2 зубці часнику;

  • півсклянки оливкової олії.


  • Інструкція:

  • Зробіть маринад, змішавши подрібнений часник, масло і оцет. Занурте в нього нарізане на маленькі шматочки філе курки і залиште на півгодини або годину.

  • Обсмажте філе на оливковій олії протягом семи-восьми хвилин.

  • У сотейнику або маленькій каструльці розтопити вершкове масло, після чого введіть в нього вершки, перець, мускатний горіх і сіль. Далі вогонь зменшіть і покладіть в ємність, попередньо натертий твердий сир. Коли він розплавиться повністю, зніміть сотейник з плити.

  • В окремій ємності перемішайте трави разом з сирним сиром і яйцем, в цю суміш також введіть смажене подрібнене філе курки. Начинка готова.

  • Каннеллоні зваріть, заповніть начинкою, укладіть на дно змащеного маслом деко. Вилийте весь сирно-вершковий соус.

  • Надішліть деко в розігріту до 180 градусів духовку на тридцять-сорок хвилин.

  • Подавайте фаршировані макарони тільки гарячими.


  • Насолоджуйтеся стравами з макаронів і дивуйте сім'ю і гостей!