Корисні поради
на всі випадки життя
» » Прості і цікаві рецепти десертів з мандаринами

Прості і цікаві рецепти десертів з мандаринами

Додано: 29.03.17
Рубрика: Спорт і їжа
Сонячні мандаринки – не тільки соковите і смачне ласощі, але і невичерпне джерело багатьох корисних речовин, сприяють зміцненню імунітету і серцево-судинної системи.
Прості і цікаві рецепти десертів з мандаринами

Саме тому ці корисні фрукти слід як можна частіше включати в раціон. А щоб він був нудним, придумано безліч нескладних рецептів із застосуванням мандаринів: від випічки і желе до соусів і страв із м'яса. Але найбільшою любов'ю по праву користуються солодкі десерти.
Прості і цікаві рецепти десертів з мандаринами

Мандариново-шоколадні цукерки»


Рецепт цього десерту включає всього три доступних компонента: шоколад, фрукти і обсмажений арахіс.
Спочатку потрібно очищені горіхи подробити, в яких потім будуть падати «цукерочки». Якщо ви віддаєте перевагу арахісову оболонку з великими частками, розімніть горіхи ножем. Якщо до вподоби більш однорідна крихта, варто скористатися блендером.
Прості і цікаві рецепти десертів з мандаринами

Потім потрібно розібрати плоди на окремі часточки, видаливши зайві волокна. Шоколад розтопити допомогою водяної лазні або мікрохвильовій печі. Далі до процесу формування цукерок можна залучити дітей. Їм надзвичайно сподобається занурювати фруктові скибочки в топленую шоколадну масу, обсипаючи їх горіховою крихтою.
Одержаний десерт мінімум на чверть години потрібно відправити в холодне місце.

Рецепт джему «Два в одному»


Прості і цікаві рецепти десертів з мандаринами

Своєю назвою це ласощі зобов'язана безотходному способом виготовлення, коли у хід йдуть не тільки фрукти, але і шкірка. Підсумком стає отримання цілих двох десертів: смачного варення і ароматних кірочок, які добре додавати до випічці або їсти самостійно.
В хід піде наступний набір продуктів:

  • півтора кілограма тонкошкірих мандаринів;

  • сімсот грамів цукрового піску;

  • шість паличок гвоздики;

  • пакет натуральної желирующей суміші, наприклад: Пектин, Квиттин, Желфикс тощо;

  • двісті мілілітрів води.


  • Насамперед потрібно ретельно обмити мандаринки і розібрати їх на частини. П'ять штук слід відкласти цілком і, не знімаючи шкірки, порізати на четвертинки. Потім всю суміш необхідно подрібнити за допомогою м'ясорубки або блендера і перелити в товстостінну каструлю. Всипати півкілограма цукрового піску, добре перемішати і відправити варитися на плиту, збавивши вогонь до мінімального.
    Тепер час приступити до цедрі, яку доведеться нарізати невеликими шматочками, заливши їх окропом. Через сім хвилин рідину можна злити, а розм'яклі скоринки перекласти в жаростійкий посуд. Додати двісті грамів цукрового піску, влити воду, поставити на плиту газову або в мікрохвильовку і дочекатися закипання. При потужності 600 Вт на це буде потрібно не більше восьми хвилин. Ємність з закипілої цедрою дістати, залишивши кірки настоюватися в сиропі. Тим часом продовжимо займатися джемом.
    Прості і цікаві рецепти десертів з мандаринами

    Після закипання зняти утворюється плівку і всипати пакет желирующей суміші, дотримуючись рекомендацій виробника. Проваривши варення близько десяти хвилин, всипати гвоздичні палички і швидко розлити масу в стерилізовані банки. Готовий продукт відправити на холод на сорок вісім годин, протягом яких джем придбає густу консистенцію.
    Очікує в сиропі цедра теж практично готова. Залишається повторно довести її до киплячого стану і потім у гарячому вигляді розкласти по банках. Накрити ковдрою і забути про них до ранку. А ось на наступну добу смачні скоринки цілком придатні до вживання, як в якості самостійної солодощі, так і компонента до випічки.

    З сиром


    На приготування даного ласощі з мандаринами і маскарпоне піде не більше десяти хвилин, а от задоволення від нього запам'ятається надовго.
    Отже, розтопіть дві столові ложки вершкового масла на сковорідці і всипте очищені часточки п'яти мандаринок. Коли низ зарум'яниться, переверніть плоди, додавши шістдесят грамів цукрового піску. Плюс цього десерту в тому, що для нього підійдуть навіть кислі фрукти, просто доведеться трохи збільшити норму цукру. Надайте ласощів пікантну нотку за допомогою пари гілочок розмарину і жмені подрібнених волоських горіхів. Дочекайтеся карамелізації цукрового піску.
    Викладіть масу у фужери або креманки, закривши її столовою ложкою маскарпоне. Вилийте зверху сироп, що залишився в сковороді.

    В сиропі по-японськи


    Прості і цікаві рецепти десертів з мандаринами

    В Японії дане блюдо іменується як кинкан-але канрони. Для його приготування не потрібно багато компонентів, а всього лише:

  • п'ятнадцять міцних фруктів середнього розміру;

  • сто шістдесят грамів цукру;

  • чайна ложка саке (можна використовувати горілку).


  • Звільнити мандарини від шкірки і дістати кісточки, не порушуючи цілісності плоду. Для цього достатньо злегка надрізати вертикально кожну часточку, акуратно видаливши кісточки.
    Фрукти скласти в каструльку і залити водою «за верхівку». Влити саке, помістити посуд на плиту і зробити великий вогонь, щоб швидко дочекатися закипання. Потім, зменшивши вогонь до мінімального, уварювати плоди протягом п'ятнадцяти-двадцяти хвилин. Дістати мандарини, поклавши обсихати на тарілці.
    Рідину, що залишилася після варіння, збільшити в обсязі ще третю склянки води і всипати цукор. Регулярно перемішуючи, дочекатися кипіння сиропу і проварити його пару хвилин. Занурити обсушені плоди і протушкувати їх протягом ще десяти хвилин на невеликому вогні. Потім відкинути фрукти на друшляк, а тарілку для подачі прикрасити краплями сиропу.

    Мандаринове настрій


    Щоб покуштувати це ласощі, потрібно взяти:

  • п'ять мандаринок;

  • півсклянки води;

  • сорок грамів желатину;

  • півтори столові ложки цукру.


  • Вимиті плоди розділити на половинки, вичавивши з них сік. Процідити його, всипати цукор і ретельно перемішавши. Розвести желатин на ста мілілітрах води, і змішати суміш з соком.
    Решту шкірку почистити зсередини від зайвих волокон. Налити в отримані «чашечки» желатиновий сік і відправити охолоджуватися протягом кількох годин. Після замерзання розрізати желе ще на дві часточки і подати до столу.
    Дані прості рецепти мандаринових десертів не зажадають багато сил, часу або вправності і припадуть до смаку не тільки маленьким ласунам, але і їх батькам.