Корисні поради
на всі випадки життя
» » Як приготувати незвичайний салат фунчоза?

Як приготувати незвичайний салат фунчоза?

Додано: 23.04.17
Рубрика: Спорт і їжа
Звичне олів'є, салат з крабових паличок, вінегрет і подібні закуски, які часто з'являються на буденних і святкових столах, поступово відходять на другий план, поступаючись місцем більш оригінальним і незвичайним страв. Для тих, хто любить східну кухню, а також тим, хто хоче здивувати рідних і улюблених чимось особливим, пропонуємо приготувати салат Фунчоза.

Східна їжа – корисно і оригінально


Свою назву він отримав на честь однойменного основного інгредієнта – рисової локшини. У Китаї, Японії, В'єтнамі та багатьох інших азіатських країнах вона є одним з основних страв щоденного раціону.
Цей продукт настільки універсальний, що його варять, смажать, роблю супи, салати, десерти і ще багато чого.
Як приготувати незвичайний салат фунчоза?

За легендами, він був обов'язковим в меню японських ніндзя, даруючи організму сили і витривалість. У складі цього продукту є цілих 8 амінокислот, які допомагають клітинам оновлюватися, а значить, покращують самопочуття і зовнішній вигляд. А ще – це джерело складних вуглеводів, які подарують велика кількість енергії, зменшивши при цьому потреба в жирах і цукрі.
Але сама по собі вермішель несмачна, тому до неї обов'язково додають різні спеції і соєвий соус.
Сьогодні пропонуємо почати з найпростіших рецептів. Пропонуємо вашій увазі кілька відмінних варіантів:
З морквиною і огірком. Ця легка закуска відноситься до категорії «на швидку руку». Вона відмінно підійде в якості доповнення для м'яса, риби, а також курки. До того ж, продукт має відмінне властивість швидко вбирати запахи і смаки, і навіть невелика кількість спецій допоможе зробити смак основної страви ще яскравіше. Вам будуть потрібні:

  • фунчоза – 100 г;

  • морква – 1 шт.;

  • огірок – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник, спеції.


  • Для початку потрібно відварити вермішель. Уважно читайте інструкцію на упаковці, тому як час і умови приготування можуть відрізнятися у різних виробників. Найчастіше її потрібно покласти в окріп на кілька хвилин, дістати і залишити набухати на півгодини. Щоб вона не склеювалися, у воду потрібно додати трохи олії.
    Як приготувати незвичайний салат фунчоза?

    Огірок нарізати соломкою, моркву натерти і додати трохи гострого перцю. Цибулю обсмажити, щоб він став прозорим.
    У моркву налити трохи олії, соєвого заправки і покласти часник, з'єднати з цибулею і локшиною. Дати салату постояти півгодини, а перед подачею покласти огірок.
    З овочами по-корейськи. Це закуска для тих, хто любить гостреньке. Незважаючи на велику кількість овочів, вона досить ситна. До речі, азіати чітко дотримуються норм вживання фунчозы. Необхідна кількість для однієї порції повинно поміщатися в шийку пластикової пляшки.
    Візьміть:

  • рисову вермішель – 100 г;

  • морква – 1 шт.;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • огірок – 1 шт.;

  • томат – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • зелень;

  • приправи.


  • Фунчозу залити киплячою водою і залишити на кілька хвилин, після чого промити. Овочі нарізати кубиками і обсмажити по черзі, змішати з локшиною, додати сіль і коріандр, трохи соєвого заливки і залишити на півгодини. Подавати з дрібно нарубаною зеленню.
    Гостроти такої страви може надати корейська морква.
    З м'ясом. Більш ситний варіант можна приготувати, поклавши яловичину. Але вибирайте м'ясо уважно, щоб воно було м'яким. Будуть потрібні наступні продукти:

  • рисова вермішель 200 г;

  • яловичина – 300 г;

  • морква – 2 шт.;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 3 зуб.;

  • оливкова олія;

  • оцет;

  • спеції.


  • Як же приготувати такий салат? М'ясо нарізати тонкими скибочками, полити соєвим соусом, обсмажити. Овочі також нарізати соломкою, приправити невеликою кількістю оцту. Фунчозу залити окропом, дістати через 10 хвилин, промити.
    Як приготувати незвичайний салат фунчоза?

    На розігрітій сковороді на сильному вогні швидко прогріти м'ясо, виклавши до нього локшину. Гарячими перекласти до овочів, додати дрібно нарізаний часник, приправити соусом.
    З куркою. Таке апетитне страва стане повноцінним обідом або вечерею. Для нього будуть потрібні:

  • куряче філе – 200 г;

  • локшина – 100 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • печериці – 100 г;

  • спеції.


  • Курку нарізати тонкими шматочками, замаринувати в соєвій заправці і спеціях, обсмажити. Щоб зробити закуску більш соковитою, можна готувати її з болгарським перцем. Цибулю, перець і гриби подрібнити, викласти на філе і обсмажити разом ще кілька хвилин.
    Локшину зварити або залити окропом, промити і викласти в сковороду до м'яса і овочів. Полити соусом і дати настоятися.
    Як приготувати незвичайний салат фунчоза?

    Приготувати смачне, апетитне і ароматне азіатське блюдо в домашніх умовах – це легко. Невеликий набір продуктів і бажання експериментувати обов'язково допоможуть створити справжній кулінарний шедевр.