Корисні поради
на всі випадки життя
» » Як приготувати солодке молочне морозиво?

Як приготувати солодке молочне морозиво?

Додано: 23.04.17
Рубрика: Спорт і їжа
Для багатьох морозиво – це смак з дитинства, коли прохолодне ласощі здавалося одним з найсмачніших на світі. Сьогодні асортимент цього десерту настільки великий, що часом буває важко визначитися зі смаком і навіть обсягом, адже для справжніх цінителів прохолоди роблять упаковки навіть по 3 кілограми.
На основі морозива можна готувати смузі і молочні коктейлі, а зробити його цілком реально і в домашніх умовах. Хочете дізнатися як? Читайте далі.
Як приготувати солодке молочне морозиво?

Солодка прохолода


Найпростіший спосіб приготувати освіжаючий десерт – купити мороженницу. Вона зробить за вас всю роботу, а вам залишиться тільки насолоджуватися готовим продуктом. Але якщо такого дива техніки у вас немає, і купувати його найближчим часом ви не збиралися, не переживайте, все можна зробити і власноруч.
Але перед тим як приступити до готування, розкриємо декілька важливих секретів:

  • Основа натурального морозива – молоко, цукор, іноді вершки. Якщо хочете, щоб продукт зміг якийсь час полежати при кімнатній температурі, не розтанувши моментально, і мав потрібну консистенцію, треба додати в нього загусники – жовток, желатин або агар-агар.

  • Щоб смак вийшов ніжним, треба використовувати продукти з максимальним відсотком жирності. Ідеальний варіант основи – домашнє молоко.

  • Якщо готуєте десерт для дорослих, можна додати до нього трохи алкоголю – 30-50 г рому або коньяку додадуть продукту легкості. Але варто враховувати, що в такому випадку час заморозки трохи збільшиться.

  • Коли заготовка буде готова, морозиво потрібно відправити в холодильник, перемішуючи кожні 30 хвилин протягом 3-4 годин, а тоді поставити в морозилку.


  • Тепер прийшов час розповісти про те, як приготувати домашнє морозиво. Отже, вам будуть потрібні:

  • молоко – 500 мл;

  • цукор – 200 г;

  • яйця – 4-5 шт.;

  • ванілін – 1 пак.


  • Молоко закип'ятити, додавши ванілін. Жовтки з цукром збити міксером до появи піни, або ретельно розтерти, щоб розчинився цукор. Після цього потроху вливати молоко, перемішуючи. Поставити на маленький вогонь і, постійно заважаючи, варити кілька хвилин, поки рідина не придбає консистенцію рідкої сметани. Чим рідше буде суміш, тим більше льоду буде в десерті.
    Як приготувати солодке молочне морозиво?

    Охолоджений напівфабрикат розлити по формах, поставити в холодильник і не забувати постійно помішувати. Через 3 години переставити в морозилку.
    Такий традиційний рецепт без добавок можна урізноманітнити різними соками, сиропами і фруктами.
    Як приготувати солодке молочне морозиво?

    Смачне домашнє морозиво обов'язково стане улюбленим ласощами кожного члена сім'ї. Ця смакота освіжить в літній день і подарує приємне відчуття прохолоди.