Корисні поради
на всі випадки життя
» » Як приготувати ароматний апельсиновий кекс?

Як приготувати ароматний апельсиновий кекс?

Додано: 08.05.17
Рубрика: Спорт і їжа
Домашня випічка – це те, чим завжди можна порадувати близьких і друзів, зібравшись за чашкою улюбленого напою. І якщо ви все ще думаєте, що спекти смачний десерт можуть тільки природжені пекарі, рекомендуємо прочитати цю статтю до кінця, і ви переконаєтеся в зворотному. Сьогодні пропонуємо приготувати ароматний і максимально простий апельсиновий кекс.
Як приготувати ароматний апельсиновий кекс?

Цитрусове насолоду


Хто вперше порадував світ цим смачним десертом, достеменно невідомо. Але пальму першості вперто ділять між собою англійці – любителі всіляких мафінів, і німці, які, хоч і не є великими поціновувачами високого кондитерського мистецтва, але всі ж знають толк в десертах.
П'єр Ерме – відомий у всьому світі кондитер, предки якого були булочниками і пекарями, часто радить своїм учням придивлятися до простих рецептами. Адже іноді саме просте блюдо, правильно доповнене соусом або кремом, не зрівняється навіть з мудрованою випічкою.
Як приготувати ароматний апельсиновий кекс?

Пропонуємо дізнатися, як приготувати кекс з цитрусовими згідно порад Пікассо кондитерського мистецтва.
Відразу варто сказати, що апельсини, які ростуть в наших широтах, велика рідкість. Тому, вибираючи магазинні фрукти, варто приділити особливу увагу їх миття. Робити це потрібно за допомогою губки і соди, так як в їжу буде використовуватися цедра, а заморські цитрусові часто обробляють різними хімічними складами для більш тривалого зберігання.
Отже, з продуктів будуть потрібні:

  • борошно – 1 ст.;

  • цукор – 1 ст.;

  • вершкове масло – 50 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • вершки – 100 мл;

  • апельсини – 2 шт.;

  • розпушувач – 1/2 ч. л.


  • Яйця збити з цукром до утворення пишної піни і покласти дрібно натерту цедру. Додати вершки і збити ще раз. Борошно обов'язково просіяти через сито, так ви позбавитеся від грудочок і наситите її киснем, що зробить випічку пишною. Додати до отриманої масі порціями, постійно збиваючи. Влити розтоплене масло і викласти у форму для запікання. Орієнтовний час приготування: 1 годину. Можна робити це і в мультиварці, тоді режим «Випічка» потрібно встановити на 1-15 години.
    Як приготувати ароматний апельсиновий кекс?

    В якості добавок до тесту можна використовувати сир, морква або какао, а з трав і прянощів – розмарин, корицю і мускатний горіх. Вони чудово відтіняють цитрусовий аромат.
    А щоб зробити десерт ще більш смачним, рекомендуємо приготувати до нього глазур або крем.
    Для глазурі візьміть:

  • крохмаль – 40 г;

  • сік двох апельсинів;

  • цукор – 50 р.


  • Готується вона дуже швидко. Потрібно змішати інгредієнти в невеликій ємності і на маленькому вогні нагріти до розчинення крохмалю і цукру. Готовим соусом полити гарячий десерт і дати застигнути.
    Для крему знадобляться:

  • яйця – 3 шт.;

  • цукор – 3/4 ст.;

  • вершкове масло – 40 г;

  • апельсиновий сік – 5 ст. л.;

  • сметана – 200 р.


  • Яйця збити з цукром, влити сік. Поставити ємність з рідиною на водяну баню, і, нагріваючи, продовжувати збивати з допомогою віночка. Покласти нарізане на дрібні шматочки масло і збити міксером до густого стану. Після цього додати сметану і перемішати.
    Легкий у приготуванні, з тонким цитрусовий аромат, ніжний кекс – класика випічки. Він припаде до смаку і дорослим, і дітям, і зробить будь-який день яскравішим завдяки своєму жовто-помаранчевого кольору.