Корисні поради
на всі випадки життя
» » Як приготувати смачні мчаді?

Як приготувати смачні мчаді?

Додано: 18.06.17
Рубрика: Спорт і їжа
Якщо вам набрид звичайний хліб, спробуйте замінити його мчаді. Готувати такі коржі просто і швидко.

Короткий опис страви


Як приготувати смачні мчаді?

Мчаді являє собою кукурудзяну грузинську коржик, яку вживають в цій країні замість хліба. Вона готується з тіста, що складається з води і борошна, іноді в нього вводяться добавки, наприклад, сир, подрібнений квасоля з зеленим цибулею, кінзою, петрушкою. Консистенція коржі щільна, і при їжі мчаді ламається руками. Традиційний спосіб приготування – обсмажування в маслі, але використовується випікання.

Як готувати?


Як приготувати смачні мчаді, дотримуючись грузинські традиції? Нижче розглянуто два простих рецепти.

Рецепт №1


Це прості мчаді з кукурудзяного борошна. Для приготування потрібно:

  • три склянки кукурудзяного борошна;

  • приблизно півтори або дві склянки води (як візьме тісто);

  • сіль за смаком (оптимальна кількість – чайна ложка);

  • рослинне масло.


  • Приготування:

  • Борошно насипте в будь-яку широку і досить глибоку ємність, відразу ж додайте сіль.

  • Воду добре нагрійте або доведіть до кипіння, поступово введіть борошно, одночасно розмішуючи масу.

  • Коли вода трохи охолоне за рахунок борошна, починайте місити тісто руками. Воно повинно вийти досить щільним, але залишитися еластичним. Також воно може липнути до рук, це нормально і практично неминуче.

  • У сковороді прогрійте масло. Змочіть руки в прохолодній воді, щоб тісто не прилипало, і починайте відокремлювати його, формуючи невеликі коржі. Смажте їх з двох боків до рум'яного кольору, причому накриваючи ємність кришкою, щоб тісто добре пропеклося і вийшло м'яким.

  • Хрусткі мчаді готові!


  • Рецепт №2


    Як приготувати смачні мчаді?

    Можна приготувати ще більш смачні мчаді з сиром. Вам для цього знадобиться:

  • повний стакан кукурудзяної муки;

  • половина чайної ложки солі;

  • половина чайної ложки цукрового піску за бажанням;

  • три ст. л. вершкового масла;

  • півсклянки молока;

  • жовток курячого яйця;

  • 400 г сиру сулугуні;

  • рослинне масло.


  • Інструкція:

  • Борошно просійте, насипте гіркою і в її центрі сформуйте поглиблення.

  • Масло розімніть, нагрійте молоко. Покладіть ці інгредієнти в середину гірки разом з цукром, жовтками і сіллю.

  • Замісити туге тісто, сформуйте з нього кулю. Далі розкачати ковбаску, розділіть її на вісім чи десять рівних шматочків, з кожної сформуйте коржик.

  • Сир наріжте шматочками, за розмірами приблизно відповідними коржах.

  • Візьміть порцію сиру, покладіть в центр коржі і заліпіть з усіх боків, щоб в процесі приготування растапливающийся сир не витікав.

  • Таким же способом зробіть інші мчаді з сулугуні.

  • У сковороду влийте олію, добре прогрійте. Смажте коржі до рум'яного кольору з двох сторін на невеликому вогні приблизно по п'ять хвилин.

  • Готово!


  • Порада: якщо тісто прилипає до долонь, змочіть їх холодною водою.

    Приготуйте замість звичайного хліба ситні і смачні мчаді!