Як приготувати соковиту курку теріякі?
Напевно багато хто чув про курку теріякі, але не всі знають, як її готувати. Насправді це дуже просто.
Теріякі – це традиційний національний японський соус, який готується з соєвого соусу, мирина (це солодке японське вино), саке і цукру. Зазвичай він подається до рибних і м'ясних страв. Але також соус використовується для приготування різних продуктів, які автоматично отримують назву «теріякі». Зазвичай обробка припускає обсмажування до карамелізації присутнього серед компонентів цукру, завдяки чому страва набуває характерний блиск.
Перш за все, потрібно приготувати соус, і нижче розглянуто два рецепту.
Даний рецепт дозволить приготувати традиційний японський теріякі. Підготуйте:
склянку соєвого соусу;
100-150 мл саке (можна замінити розведеної трьома частинами води горілкою);
стакан міріна (можна використовувати інше біле солодке вино);
дві-три ст. л. коричневого тростинного цукру.
Опис приготування:
У сотейник або іншу схожу ємність влийте соєвий соус, відразу додайте цукор. Поставте суміш на вогонь і дочекайтеся розчинення цукру, після чого влийте мірін і саке.
Доведіть рідину до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте соус протягом приблизно п'яти хвилин. Він повинен придбати густу консистенцію і глянсовий блиск.
Готовий соус охолодіть і відправте на ніч у холодильник, щоб він став ще більш насиченим і смачним.
Такий рецепт дозволить зробити не менш смачний теріякі з доступних продуктів:
150-170 мл класичного соєвого соусу без добавок;
дві столові ложки натурального рідкого меду;
15 ч. л. меленого імбиру (або маленький шматочок свіжого кореня);
одна ч. л. оливкової або соняшникової олії;
зубчик свіжого часнику або половина чайної ложки сушеного;
три-чотири ч. л. коричневого цукру;
три-чотири ст. л. винного або бальзамічного оцту;
за бажанням пара ч. л. крохмалю і чверть склянки води (крохмаль потрібен для загустіння).
Приготування:
Влийте соєвий соус в сковороду і поставте на повільний вогонь. Відразу додайте цукор, часник і імбир.
Потім треба додати олію і рідкий мед, все ретельно розмішати.
Тепер додайте оцет.
Крохмаль розчиніть у воді, щоб не було грудочок, введіть в суміш. Зверніть увагу, що кипіти поки рідина не повинна, так що компоненти додавайте майже відразу один за одним.
Тепер вогонь можна підсилити, щоб суміш почала кипіти. Далі знову зменшіть його і томіть соус, поки він не стане досить густим і не почне блищати.
Дайте соусу охолонути і настоятися.
Як приготувати курку теріякі? Ось що для цього знадобиться:
600-700 г курячого філе або філе;
150-170 мл приготованого соусу теріякі;
ст. л. насіння кунжуту (за бажанням, додавати їх необов'язково);
дві ст. л. рослинного масла.
Інструкція:
Спочатку куряче філе або грудки потрібно добре вимити і нарізати невеликими прямокутними шматочками або квадратиками. Помістіть їх в яку-небудь ємність і залийте теріякі, потім накрийте і відправте в холодильник маринуватися приблизно на півгодини або годину.
У сковорідці прогрійте масло. Дістаньте курку і обсмажуйте її на досить сильному вогні близько трьох хвилин, щоб вона набула легку рум'яність.
Далі влийте в сковороду маринад і продовжуйте смажити основний інгредієнт. Вогонь можна трохи зменшити, але він не повинен бути слабким, інакше курка не засмажитися. За бажанням ви можете додати кунжут.
Готуйте страву до тих пір, поки шматочки не придбають глянцевий приємний блиск і насичений золотистий відтінок.
Наостанок кілька порад досвідчених і початківців господарок:
Подавати курку теріякі краще за все з овочами або рисом. Цілком підійде і рисова локшина або фунчоза.
Перед обсмажуванням обов'язково дайте курці помариноваться в соусі теріякі, щоб вона ввібрала його в себе і набула насичений і яскравий смак.
При бажанні готовий теріякі можна купити в магазині. Але простежте, щоб соус був натуральним і не мав у складі штучних добавок.
Подавайте приготоване блюдо гарячим і свіжим, так як в холодному вигляді воно не буде таким смачним.
З теріякі можна готувати не тільки курку, але і, наприклад, свинину або рибу.
Якщо ви хочете приготувати курку незвичайним способом і здивувати сім'ю або гостей, то використовуйте для цього соус теріякі і зробіть приголомшливе пікантне японське блюдо!
Що це за страва?
Теріякі – це традиційний національний японський соус, який готується з соєвого соусу, мирина (це солодке японське вино), саке і цукру. Зазвичай він подається до рибних і м'ясних страв. Але також соус використовується для приготування різних продуктів, які автоматично отримують назву «теріякі». Зазвичай обробка припускає обсмажування до карамелізації присутнього серед компонентів цукру, завдяки чому страва набуває характерний блиск.
Приготування соусу
Перш за все, потрібно приготувати соус, і нижче розглянуто два рецепту.
Традиційний
Даний рецепт дозволить приготувати традиційний японський теріякі. Підготуйте:
Опис приготування:
Адаптований
Такий рецепт дозволить зробити не менш смачний теріякі з доступних продуктів:
Приготування:
Готуємо курку
Як приготувати курку теріякі? Ось що для цього знадобиться:
Інструкція:
Поради
Наостанок кілька порад досвідчених і початківців господарок:
Якщо ви хочете приготувати курку незвичайним способом і здивувати сім'ю або гостей, то використовуйте для цього соус теріякі і зробіть приголомшливе пікантне японське блюдо!
Читайте також

Спорт і їжа
Як правильно приготувати локшину удон з куркою?

Спорт і їжа
Соуси для курки, рецепти з фото. Як приготувати смачний соус для курки, пок ...

Спорт і їжа
Соус Теріякі: рецепти з фото. Соус Теріякі: рецепт приготування в домашніх ...

Спорт і їжа
Рецепт приготування соєвого соусу в домашніх умовах

Спорт і їжа
Рецепт каррі з курки, смачний рецепт приправа до страви

Спорт і їжа
Жульєн з куркою і грибами, смачний рецепт приготування

Дім і затишок
Як приготувати курку в аерогрилі

Дім і затишок
Рецепт салату з курки і огірків; як приготувати