Корисні поради
на всі випадки життя
» » Як приготувати соковиту курку теріякі?

Як приготувати соковиту курку теріякі?

Додано: 18.06.17
Рубрика: Спорт і їжа
Напевно багато хто чув про курку теріякі, але не всі знають, як її готувати. Насправді це дуже просто.

Що це за страва?


Як приготувати соковиту курку теріякі?

Теріякі – це традиційний національний японський соус, який готується з соєвого соусу, мирина (це солодке японське вино), саке і цукру. Зазвичай він подається до рибних і м'ясних страв. Але також соус використовується для приготування різних продуктів, які автоматично отримують назву «теріякі». Зазвичай обробка припускає обсмажування до карамелізації присутнього серед компонентів цукру, завдяки чому страва набуває характерний блиск.

Приготування соусу


Перш за все, потрібно приготувати соус, і нижче розглянуто два рецепту.

Традиційний


Як приготувати соковиту курку теріякі?

Даний рецепт дозволить приготувати традиційний японський теріякі. Підготуйте:

  • склянку соєвого соусу;

  • 100-150 мл саке (можна замінити розведеної трьома частинами води горілкою);

  • стакан міріна (можна використовувати інше біле солодке вино);

  • дві-три ст. л. коричневого тростинного цукру.


  • Опис приготування:

  • У сотейник або іншу схожу ємність влийте соєвий соус, відразу додайте цукор. Поставте суміш на вогонь і дочекайтеся розчинення цукру, після чого влийте мірін і саке.

  • Доведіть рідину до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте соус протягом приблизно п'яти хвилин. Він повинен придбати густу консистенцію і глянсовий блиск.

  • Готовий соус охолодіть і відправте на ніч у холодильник, щоб він став ще більш насиченим і смачним.


  • Адаптований


    Як приготувати соковиту курку теріякі?

    Такий рецепт дозволить зробити не менш смачний теріякі з доступних продуктів:

  • 150-170 мл класичного соєвого соусу без добавок;

  • дві столові ложки натурального рідкого меду;

  • 15 ч. л. меленого імбиру (або маленький шматочок свіжого кореня);

  • одна ч. л. оливкової або соняшникової олії;

  • зубчик свіжого часнику або половина чайної ложки сушеного;

  • три-чотири ч. л. коричневого цукру;

  • три-чотири ст. л. винного або бальзамічного оцту;

  • за бажанням пара ч. л. крохмалю і чверть склянки води (крохмаль потрібен для загустіння).


  • Приготування:

  • Влийте соєвий соус в сковороду і поставте на повільний вогонь. Відразу додайте цукор, часник і імбир.

  • Потім треба додати олію і рідкий мед, все ретельно розмішати.

  • Тепер додайте оцет.

  • Крохмаль розчиніть у воді, щоб не було грудочок, введіть в суміш. Зверніть увагу, що кипіти поки рідина не повинна, так що компоненти додавайте майже відразу один за одним.

  • Тепер вогонь можна підсилити, щоб суміш почала кипіти. Далі знову зменшіть його і томіть соус, поки він не стане досить густим і не почне блищати.

  • Дайте соусу охолонути і настоятися.


  • Готуємо курку


    Як приготувати соковиту курку теріякі?

    Як приготувати курку теріякі? Ось що для цього знадобиться:

  • 600-700 г курячого філе або філе;

  • 150-170 мл приготованого соусу теріякі;

  • ст. л. насіння кунжуту (за бажанням, додавати їх необов'язково);

  • дві ст. л. рослинного масла.


  • Інструкція:

  • Спочатку куряче філе або грудки потрібно добре вимити і нарізати невеликими прямокутними шматочками або квадратиками. Помістіть їх в яку-небудь ємність і залийте теріякі, потім накрийте і відправте в холодильник маринуватися приблизно на півгодини або годину.

  • У сковорідці прогрійте масло. Дістаньте курку і обсмажуйте її на досить сильному вогні близько трьох хвилин, щоб вона набула легку рум'яність.

  • Далі влийте в сковороду маринад і продовжуйте смажити основний інгредієнт. Вогонь можна трохи зменшити, але він не повинен бути слабким, інакше курка не засмажитися. За бажанням ви можете додати кунжут.

  • Готуйте страву до тих пір, поки шматочки не придбають глянцевий приємний блиск і насичений золотистий відтінок.


  • Поради


    Наостанок кілька порад досвідчених і початківців господарок:

  • Подавати курку теріякі краще за все з овочами або рисом. Цілком підійде і рисова локшина або фунчоза.

  • Перед обсмажуванням обов'язково дайте курці помариноваться в соусі теріякі, щоб вона ввібрала його в себе і набула насичений і яскравий смак.

  • При бажанні готовий теріякі можна купити в магазині. Але простежте, щоб соус був натуральним і не мав у складі штучних добавок.

  • Подавайте приготоване блюдо гарячим і свіжим, так як в холодному вигляді воно не буде таким смачним.

  • З теріякі можна готувати не тільки курку, але і, наприклад, свинину або рибу.


  • Якщо ви хочете приготувати курку незвичайним способом і здивувати сім'ю або гостей, то використовуйте для цього соус теріякі і зробіть приголомшливе пікантне японське блюдо!