Корисні поради
на всі випадки життя
» » Як стати успішним фуд-фотографом?

Як стати успішним фуд-фотографом?

Додано: 19.07.17
Рубрика: Цікаве
Чи знаєте ви, що в наш час досить популярною стала професія фуд-фотографа. У чому секрет цієї майстерності? Відповідь дуже проста: «Чарівним діянням професійного фотографа звичайні страви виглядають шикарно і презентабельно».

Хто такий?


Завдання фуд-фотографа – створити яскраве, апетитне фотозображення продуктів харчування, кулінарних шедеврів та іншої їжі для рекламних оголошень, ілюстрацій в модних журналах, куховарських книгах, а також у інших засобах масової інформації. Щоб зробити роботу якнайкраще, майстер своєї справи застосовує різні фотоефекти, предмети і аксесуари. Іноді для цього навіть відкривають фотостудії.
Як стати успішним фуд-фотографом?

В обов'язковому порядку професіонал повинен досконально знати все про кулінарному мистецтві і приготуванні їжі в цілому. Нерідко фуд-фотографом стає той, хто починав свою кар'єру з кулінарії, а згодом відчув у собі творчий потенціал і почав робити неповторні фото різних смакоти.

Яке потрібно освіта?


Як стати фуд-фотографом? Для цього не обов'язково здобувати вищу освіту. У цій професії більше цінується талант, досвід, творча жилка, уміння в «простому» побачити чарівне. Так, бажано, щоб чоловік був інтелектуально розвинений і утворений (досить бакалаврського ступеня), але перевага надається тільки тим фуд-фотографам, які надають гідне портфоліо і можуть похвалитися солідним трудовим стажем у цій галузі.
Як стати успішним фуд-фотографом?

Саме тому досвідчені професіонали рекомендують починати свою кар'єру учнем або помічником і паралельно отримувати ступінь бакалавра в сфері мистецтв.

Основні вимоги


Успішним фуд-фотографом можна стати тільки в тому разі, якщо:

  • мати чітке уявлення про фотографируемом предмет,

  • відмінно знати свої робочі інструменти: фотокамеру, освітлення, і досконало володіти ними;

  • мати просторову уяву;

  • знати численні методи розміщення фото-об'єкта;

  • добре готувати, щоб при укладанні угоди з замовником говорити про їжу, як кажуть, «на одній мові»;

  • бути готовим до виконання допитливою роботи, що вимагає особливої дбайливості;

  • запастися терпінням;

  • володіти мистецтвом створення натюрморту;

  • приділяти своїй справі максимальну кількість часу.


  • Затребуваність даної професії


    В наш час фуд-фотографу зовсім не складно знайти роботу і заробити на цьому непогані гроші. Список роботодавців може бути необмеженим, наприклад:

  • окремі точки ресторанного бізнесу;

  • компанія в сфері харчової промисловості;

  • надомна фріланс-робота;

  • корпоративні клієнти (причому паралельно можна працювати з декількома замовниками);

  • велика корпорація;

  • продовольча компанія;

  • редакції журналів;

  • видавці книг про їжу, кулінарії тощо;

  • компанії в сфері рекламного бізнесу.


  • Мінуси професії


    Як стати успішним фуд-фотографом?

    Незважаючи на затребуваність даної професії, не кожен візьметься за цей копітка творча праця. У чому недоліки такого виду діяльності? Їх небагато, але все ж це:

  • скрупульозність і рутинність роботи - не виконується швидко;

  • висока ступінь отримання стресу на робочому місці при невдачах, нездійснення задуманого;

  • дороге облаштування своєї фотостудії (за відсутності студії у замовника-роботодавця);

  • регулярні виїзні фотосесії, а отже, наявність власного транспорту обов'язково (бажано);

  • нервова напруга у зв'язку з обмеженими термінами, встановленими роботодавцем, а також неодноразові переживання з приводу його думки (задовольнити очікування замовника, адекватно реагувати на його критику тощо);

  • висока вартість хорошого обладнання для створення якісних фуд-фотографій;

  • втома, недосипання;

  • високий і жорсткий рівень конкуренції.


  • Плюси


    Як стати успішним фуд-фотографом?

    Але, як не крути, в цьому роді діяльності є маса позитивних нюансів. Головне, щоб це подобалося, тоді мінуси йдуть на другий план!
    Основні переваги, завдяки яким люди займаються цією справою:

  • висока заробітна плата;

  • можливість самореалізуватися, а також перетворити хобі у справу, що приносить хороший дохід,

  • втілювати в життя свої творчі мрії і плани;

  • вибір власного графіка – якщо робота у штаті, а для позаштатних працівників – вільний графік роботи.


  • Якщо ви творча особистість з багажем знань про приготуванні їжі, то не сумнівайтеся, професія фуд-фотограф – це ваше покликання!