Корисні поради
на всі випадки життя
» » Як приготувати смачний ескалоп з свинини?

Як приготувати смачний ескалоп з свинини?

Додано: 19.07.17
Рубрика: Спорт і їжа
Любителі м'ясних страв напевно оцінять смачний ескалоп. Назва вражає, але з приготуванням впорається навіть починаюча господиня.

Що таке ескалоп?


Эскалопом в різних кухнях світу називають мають правильну, як правило, округлу форму рівні пласти м'яса, які нарізаються з кращих частин свинячої або телячої туші. Причому нарізування здійснюється поперек волокон, завдяки чому готове блюдо виходить соковитим, м'яким і ніжним.
Як приготувати смачний ескалоп з свинини?

Зазвичай кухаря нарізають ескалопи з сирого свіжого м'яса пластами товщиною близько 1-15 сантиметрів. Далі кожен шматок відбивається (при цьому товщина зменшується приблизно на п'ять міліметрів), посипається сіллю і перцем і готується. Паніровка не використовується, а переважними способами теплової обробки є готування на грилі і обсмажування (пасерування) на вершковому маслі. Подається готовий ескалоп гарячим і свіжим.
Як приготувати смачний ескалоп з свинини?

Як готувати?


Як приготувати смачний і правильний ескалоп? Пропонуємо кілька нескладних способів.

Спосіб перший


Приготуйте смажений ескалоп з свинини, який напевно вийде ароматним і соковитим, якщо дотримуватися технологію. Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 500 г свинячої корейки;

  • 30 г вершкового масла або приблизно три ст. л. рослинного масла;

  • сіль, мелений чорний перець.


  • Приготування:

  • Спочатку корейку потрібно промити в проточній воді, просушити і поперек волокон нарізати шматочками величиною приблизно з долоню і товщиною близько 15 сантиметрів. Кожен скибочку кухонним молотком злегка відбийте, але не перестарайтеся: шматочки повинні бути не тонше 8-10 мм.

  • Далі ескалопи слід натерти перцем і сіллю.

  • На сковороді спочатку прогрійте, а потім розжарте вершкове або рослинне масло. Викладайте шматочки м'яса і смажте їх, збавивши вогонь до помірного, з двох сторін по дві хвилини. Поверхня повинна придбати золотистість.

  • Щоб м'ясо добре просмажене і всередині, далі сковорідку треба накрити кришкою і, збавивши вогонь, готувати ескалопи ще приблизно десять хвилин.


  • Спосіб другий


    Як приготувати смачний ескалоп з свинини?

    Не менш смачний і соковитий ескалоп можна зробити в духовці. Підготуйте такі продукти:

  • 500 г телячої або яловичої вирізки;

  • 2-3 ст. л. рослинної олії або вершкового масла;

  • 15 ст. л. готової гірчиці (можна використовувати діжонську);

  • щіпка розмарину;

  • сіль, при бажанні мелений перець (його додавати необов'язково, так як гостроту забезпечить гірчиця).


  • Опис процесу:

  • М'ясо вимийте, після просушування наріжте на однакові рівні шматочки товщиною приблизно 15 див. Також можна зробити ножем кілька надсечек.

  • Приготуйте своєрідний маринад, змішавши гірчицю з розмарином і сіллю. Цією сумішшю натріть всі скибочки м'яса і залиште приблизно на півгодини.

  • У сковорідці добре розігрійте олію, щоб воно забулькало. Смажте ескалопи буквально по парі хвилин з кожної зі сторін. Вони повинні придбати легку, але явну рум'яність.

  • Далі скибочки прямо в сковорідці відправте в розігріту до 170 градусів духовку на п'ятнадцять хвилин. Попередньо полийте їх маринадом для додання більшої соковитості.

  • Готово, страву можна подавати!


  • Спосіб третій


    Як приготувати смачний ескалоп з свинини?

    Це вдосконалений рецепт, доповнений декількома компонентами. Ось що треба для приготування:

  • 600-700 г свинячої корейки або іншою гарною частини туші;

  • 100 г твердого сиру;

  • два зубці часнику;

  • п'ять ст. л. панірувальних сухарів;

  • яйце;

  • близько 40 мл рослинного масла;

  • перець, сіль.


  • Інструкція:

  • М'якоть свинини нарізати однаковими шматочками величиною приблизно з вашу долоню і товщиною близько 15 сантиметрів. Відбийте їх, натріть перцем з сіллю.

  • Візьміть сковорідку, поставте її на плиту, налийте олію і змусьте його вирувати, після чого зменшіть вогонь трохи, щоб уникнути шипіння.

  • Смажте ескалопи на помірному вогні з двох сторін, щоб вони стали помітно підрум'янилися.

  • У мисці змішати панірувальні сухарі з подрібненим часником, яйцем і з сиром, який потрібно попередньо натерти на середній або великій тертці.

  • Обсмажені скибочки м'яса укладіть в керамічну або скляну форму, на кожен покладіть по однаковій порції сирно-яєчної маси.

  • Прогрійте Духовку до 170 градусів і в ній готуйте ескалопи п'ятнадцять хвилин. За цей час сир розтане і разом з панірувальними сухарями і яйцями утворює на поверхні свинячий м'якоті апетитну скоринку.


  • Спосіб четвертий


    Можна відразу об'єднати ескалоп з гарніром, приготувавши його з помідорами і грибами. Для цього потрібно:

  • 500 г свинячої вирізки;

  • цибулина;

  • соковитий і великий томат;

  • 50 г сиру;

  • три ст. л. майонезу;

  • 200 г шампіньйонів або інших грибів;

  • трохи масла

  • сіль і гірчиця.


  • Опис:

  • Вирізку наріжте, щоб отримати чотири або п'ять приблизно однакових шматочків товщиною близько 15 см.

  • Кожен шматок посоліть і повапните гірчицею, попередньо злегка відбивши.

  • На сковорідці обсмажте ескалопи до рум'яності, дістаньте і відразу укладіть на деко або форму.

  • У тій же сковороді, не змінюючи масло, смажте порізаний на кільця цибулю до м'якості. Далі додайте нарізані пластинками гриби, а через пару хвилин вимикайте вогонь.

  • Томат нарізане тонкими колами. Сир натріть. Потім на ескалопи укладайте спочатку смажені гриби з цибулею, потім помідори. Їх обмажте майонезом і посипте тертим сиром.

  • Деко відправте в розігріту до 180 градусів духовку на п'ятнадцять або двадцять хвилин.

  • Приголомшливе блюдо готове!


  • Рекомендації


    Як приготувати смачний ескалоп з свинини?

    Наостанок кілька порад господиням:

  • Щоб перевірити готовність ескалопи, можна виделкою або ножем проколоти його. Якщо сік, що виділився буде прозорим, то м'ясо повністю готове. Якщо ви помітите домішки крові, то продовжуйте теплову обробку.

  • Ескалоп можна подавати з утворився в процесі його приготування м'ясним соком. Також до цього м'ясної страви підійде томатний, часниковий або кисло-солодкий соус. Але він повинен бути легким, так як сам смажений ескалоп досить жирний.

  • Ескалопи найкраще смажити на сковорідці з товстим дном і стінками такої ємності рівномірний прогрів, і ризики пригорання мінімальні. Крім того, м'ясо збереже свою соковитість.

  • Крім солі і перцю можна використовувати і будь-які інші трави і приправи, наприклад, базилік, петрушку, естрагон, кінзу, кардамон, кумін, куркума, карі та інші. Вибирайте прянощі на свій смак і не бійтеся експериментувати.

  • До эскалопу можна подати практично будь-який гарнір, але найкраще дане блюдо поєднується з смаженим, вареним або пюрированным картоплею, а також різними запеченими або обсмаженими овочами, рагу. Вітаються і багатокомпонентні складні гарніри.


  • Обов'язково спробуйте приготувати ескалоп!