Корисні поради
на всі випадки життя
» » Як приготувати своїми руками вишневе варення?

Як приготувати своїми руками вишневе варення?

Додано: 19.07.17
Рубрика: Спорт і їжа
Є ласощі, які ми пам'ятаємо з дитинства. І для багатьох з нас це – варення. Зараз це вже звичайна заготівля на зиму, а коли-то пустотливий дітям складно було й уявити кращий десерт. Сьогодні ми поговоримо про варення з вишні. Його часто називають «королівським», і не дарма. Шикарний рубіновий колір, неповторний аромат і чудовий смак дійсно гідні найвищої похвали.
Як приготувати своїми руками вишневе варення?

Починаємо підготовку


Вишня є не тільки смачною, але і корисною. При простудних захворюваннях вона допомагає наситити організм вітамінами, покращує стан при дисбактеріозі, і позитивно впливає на процес кровотворення.
Варенням, приготованим з любов'ю своїми руками, можна насолоджуватися як вприкуску з чаєм, так і використовувати в якості начинки для домашньої випічки.
Щоб джем вийшов ідеальним, важливо вибрати правильний сорт вишні, посуд, в якій він буде варитися, і банки, у яких він буде зберігатися.
Як приготувати своїми руками вишневе варення?

Що стосується сорту, то підійде будь-який, але краще віддавати перевагу темно-бордовим ягодам. Варити їх краще всього в емальованої ємності. Використовувати миски з «нержавійки» небажано, в процесі виділення соку вишня може придбати неестетичний відтінок.
Банки перед закачуванням потрібно обов'язково простерилізувати. Робити це можна старим перевіреним методом – над киплячим чайником, або більш швидким і сучасним – в мікрохвильовій печі.

Солодке життя


Вишневе варення можна робити з кісточками і без них. В першому випадку ви отримаєте неймовірно ароматний десерт, з приємним мигдальним смаком. Але варто пам'ятати, що приготоване таким чином ласощі дозволяється зберігати не більше 2 років. По закінченні строку в ньому починають утворюватися небезпечні речовини – синильна кислота, яка є отрутою.
Вживати варення з кісточками також не рекомендується дітям до 12 років з причини невеликого змісту того ж амігдаліна, з якого згодом і утворюється токсин.
Як приготувати своїми руками вишневе варення?

Тим, хто збирається варити варення з кісточками, досвідчені господині радять проколювати ягоди голкою або зубочисткою, щоб вони швидше пустили сік. З цією ж метою можна пробланшировать при температурі близько 90 градусів.
Давайте ж дізнаємося, як приготувати цю смакоту.
З кісточками . З продуктів знадобляться:

  • вишня – 1 кг;

  • цукор – 1 кг.


  • Ягоди промити і проколоти, так вони не тільки швидше пустять сік, а й збережуть привабливий зовнішній вигляд, і не будуть кривитися. Викладаємо їх у миску, засипаємо цукром і залишаємо мінімум на 6 годин. Далі процес варіння складається з декількох етапів. Спочатку даємо джему закипіти, і залишаємо остигати приблизно на 6 годин. Після цього знову повторюємо процес, збільшуючи тривалість варіння до 7-10 хвилин.
    Як приготувати своїми руками вишневе варення?

    Якщо ви любите рідке варення, тоді двох коротких варок буде достатньо. Щоб зробити його більш густим, буде потрібно ще кілька таких самих етапів.
    Після того як десерт придбає потрібну консистенцію, його розливають по банках і закочують або закривають, нагрітими капроновими кришками.
    Без кісточок. Часу на його приготування знадобиться трохи більше, але результат вас обов'язково порадує. Підготуйте:

  • вишні – 1 кг;

  • цукор – 12 кг


  • Відберіть красиві, стиглі ягоди без потемніння і пошкоджень, і вийміть з них кісточки. Робити це можна за допомогою спеціального пристосування, або старим «дідівським» способом – шпилькою. Далі можна діяти двома способами: ягоди пересипати цукровим піском і залишити на деякий час, щоб вони пустили сік, а потім варити до готовності (не забуваючи прибирати пінку), або залити сиропом.
    Як приготувати своїми руками вишневе варення?

    Для нього потрібно взяти 2 ст. води і 750 г цукру. Змішати в ємності і поставити на вогонь. Нагрівати до тих пір, поки не розчиниться цукор. Залити сиропом вишні, варити до м'якого стану, періодично додаючи цукор, що залишився.
    З горіхами. Саме цей рецепт називають «царським», і якщо ви вирішите витратити трохи більше сил і часу, то назавжди станете шанувальниками такого ласощі. Для нього будуть потрібні:

  • вишні – 1 кг;

  • цукор – 1 кг;

  • волоські горіхи – 200 г;

  • лимон – 1 шт.


  • Ягоди промийте, видаліть кісточки, горіхи подрібніть. А тепер найцікавіше і найскладніше - усередину кожної вишні покладіть шматочок горіха. Після пересипте цукром і залишіть на півдня. Коли виділиться достатньо соку, поставте ємність з ягодами на вогонь і варіть в три етапи по 5-7 хвилин кожен. Перерви між ними повинні бути не менше, ніж 6 годин.
    Як приготувати своїми руками вишневе варення?

    Варто пам'ятати, що варити довго вишню не можна. З-за цього вона втрачає свою форму, а на поверхні можуть з'явитися непривабливі плями. Важливо також прибирати образовывающуюся пінку, так десерт буде зберігатися без проблем тривалий час.
    Домашнє варення з вишні – чудовий десерт, який стане відмінною і більш корисною альтернативою звичним магазинним солодощів. Приємного апетиту!