Корисні поради
на всі випадки життя
» » Піч хлібопекарська: огляд, особливості, характеристики, види та відгуки

Піч хлібопекарська: огляд, особливості, характеристики, види та відгуки

Газові і електричні хлібопекарські печі сильно відрізняються від звичайних пристроїв, які можуть використовуватися в домашніх умовах. Така техніка є обов'язковим елементом на виробництві, де створюється хліб та булки. У статті розглянемо те, як саме вони працюють, нюанси при виборі, а також найбільш популярні прилади.
Піч хлібопекарська: огляд, особливості, характеристики, види та відгуки

Функціональність

Для приготування булочних виробів необхідно, щоб жарові пристрої мали особливі характеристики. Бажано використовувати місткі хлібопекарські печі. Це дозволить збільшити виробництво. Камери повинні бути високими, так як більша частина виробів може витягуватися в розмірах. Щоб регулювати процеси, слід використовувати ті печі, в яких є нижній і верхній Тени автономного режиму. Для запобігання появи тріщин на хлібобулочних виробах необхідна опція пароутворення. Температурний режим повинен підтримувати оцінку до 300 градусів Цельсія. Це пов'язано з тим, що більша частина булочних виробів готується саме при таких умовах.
Піч хлібопекарська: огляд, особливості, характеристики, види та відгуки

"Восход" (Росія): електричні пристрої

Якщо говорити про вітчизняних хлібопекарських печах, то необхідно відзначити виробника "Восход". Популярність цього бренду обумовлена тим, що техніка продається за невеликі гроші, проте є високоефективною і максимально функціональною. Розглянемо модельний ряд компанії. Слід зазначити піч ХПЭ-500. Зроблено пристрій із сталі. Має три камери, в кожній з яких міститься лист розміром 70 х 46. Також пристрій обладнано функцією пароутворення. За рахунок наявності високої робочої камери можна випікати буханця, які відповідають формі L7. Для того щоб скоригувати прожарювання зверху і знизу, дозволяється окремо регулювати роботу верхнього і нижнього Тена. За один раз можна приготувати відразу 40 батонів або ж 70 буханців. Потужність такого пристрою становить 192 кВт.
Наступна модель-це хлібопекарська піч ХПЭ-750. Вона є аналогом вищеописаного пристрою. Однак замість трьох камер має лише одну.

Досить популярним є прилад, який має назву ХПЭ-75014С. Цей пристрій вважається аналогом вищеописаного. Відрізняється ця модель тим, що дверцята мають скляну вставку. За рахунок цього при готуванні хліба можна спостерігати за процесом.
Кожна з перерахованих моделей працює від електрики, однак деякі такі прилади можуть не підходити конкретного виробника з яких-небудь факторів. У такому випадку потрібно звертати увагу на газову хлібопекарську піч.
Піч хлібопекарська: огляд, особливості, характеристики, види та відгуки

Газові пристосування "Восход"

Газові пристрої мають конструкцію, яка отримала розміри шафи. У кожну з них можна встановити візок з вставленими листами. Для того щоб рівномірно приготувати буханця хліба, елементи печі в процесі смаження обертаються навколо своєї осі.
Розглянемо газовий прилад "Мусон Ротор 5501". Потужність цього пристосування становить 24 кВт. Дана хлібопекарська піч від "Восход" за один раз може приготувати 250 булок, 108 батонів і 90 буханців хліба. Рівнів 18 штук. Температуру можна змінювати від 100 до 300 градусів. Вбудовано 101 програма готування. Управління не механічне, а цифрове. Обов'язково вбудований таймер, а також в текстовому і графічному вигляді відображається інформація про обраної опції печі.
Слід зазначити, що піч хлібопекарська ХПЭ є досить дешево., однак з вищеописаною вона не зрівняється. Тому при покупці потрібно зробити вибір більш відповідного обладнання.
Піч хлібопекарська: огляд, особливості, характеристики, види та відгуки

Піч EKSI (Італія)

Обов'язково потрібно звернути увагу не тільки на вітчизняні хлібопекарські пристрою, але і також на зарубіжні. Відмінним вибором є італійські прилади. Вони вміщують 10 дек. Потужність приладів 142 кВт. Мова йде про моделі E104 Р VAP. Є режими конвекції і пара. Зроблено пристосування з нержавіючої сталі. Є таймер. Управління електромеханічного типу.

Бренд UNOX (Італія)

Обов'язково потрібно звернути увагу на легендарну фірму UNOX. Пропонована продукція є мінімальною і дозволяє готувати невелику кількість їжі, проте справляється з цією функцією на відмінно. Потужність пристрою 3 кВт. Вміщує 4 дека. Температурний режим від 30 до 260 градусів.

Фірма MIWE (Німеччина)

Будь-якій людині зрозуміло, що якщо компанія є німецькою, то вся продукція буде максимально якісною. Розглянемо прекрасні пристрої, які відносяться до ротаційним печей. Їх загальна характеристика полягає в тому, що прилади економлять електроенергію до 30 %. В них міститься близько 16 дек, вбудований парогенератор бойлерного типу, який встановлений на задній стінці, а також дається довічна гарантія на теплообмінник. Подібні прилади насправді, судячи з відгуків, здатні служити досить довго.
Піч хлібопекарська: огляд, особливості, характеристики, види та відгуки

У чому відмінності?

На даний момент є велика кількість пристроїв, що надаються різними компаніями. Розглянемо основні критерії, за якими печі можна класифікувати.
  • Обов'язково потрібно звернути увагу на те, як саме нагріває прилад. Випускаються моделі або з прямою віддачею, або непрямий. Першим варіантом вважаються пристрої, яким для нагріву необхідно використання дров. До других відносять термомасляні пристосування.
  • Другий нюанс, на який потрібно звернути увагу, це конструкція. Бувають пристрою з великим і невеликим опором. У першому випадку прилад отримає стінки з кераміки, або ж цегли. Коли пристрій має невеликий опір, то воно зроблено зі сталі. Як правило, такі пристрої є електричними.

  • Піч хлібопекарська: огляд, особливості, характеристики, види та відгуки

  • Також важливим моментом є те, як саме переноситься тепло. У деяких приладах це відбувається через нагрівальні трубки. У конвекційних ж печах тепло циркулює всередині пристрою.
  • Ще один важливий нюанс - те, чим слід заправляти пристосування для нормального функціонування. Прилади працюють на вугіллі, дровах, газі, електриці і паливі.
  • Останній момент, на який потрібно звернути увагу, - це спосіб завантаження. Існують поверхові, тунельні і ротаційні пристрою. Останні отримали спеціальні піддони, які обертаються під час готування. Такі прилади досить популярні за рахунок того, що в них міститься велика кількість листів. Це дозволяє приготувати досить багато виробів, якщо порівнювати з поверховими або ж тунельними пристроями. Завдяки використанню подібних приладів виробництво покращиться.